V rámci Dní Mesta ožije aj Lazovná ulica – bude tu swing, joga aj Funny Fellows!

KULTÚRA
0 /

Počas podujatia Dni mesta Banská Bystrica sa uskutoční aj minifestival na Lazovnej ulici. Organizácie a podniky sa spojili a pripravili pre návštevníkov dvojdňový program. Prvý komunitný festival pod názvom LAZOVNÁ FEST môžete zažiť už 17. a 18. júna 2022.

Iniciátorom LAZOVNÁ FESTu bolo komunitno-coworkingové centrum 365.labb, ktoré zorganizovalo v apríli prvé stretnutie majiteľov a nájomníkov z budov na Lazovnej ulici.

Funny Fellows

Funny Fellows

„Zoznámili sme sa a vytipovali si aktivity, v ktorých vieme spolupracovať. Okrem iného sme sa zhodli na tom, že Lazovná má nevyužitý potenciál a budeme spoločne pracovať na lepšej propagácii. Veríme, že vďaka tejto iniciatíve vrátime život na Lazovnú ulicu, aby nebola len tranzitnou ulicou, ale aby ju ľudia vyhľadávali,“

uvádza Eva Ščepková, organizátorka festivalu a office&event manažérka 365.labb.

Eva Ščepková

Eva Ščepková

Prvým spoločným projektom je komunitný festival pod názvom LAZOVNÁ FEST.  Organizácie a podniky z Lazovnej ulice si pre návštevníkov pripravili program.

„Počas 2 dní zažijete 5 koncertov, divadelné predstavenie a dozviete sa tajomstvá Lazovnej ulice počas komentovanej prehliadky s profesionálnym sprievodcom. Jazyková škola Universa si pripravila zaujímavé aktivity pre malých i veľkých a taktiež ochutnávku medzinárodnej kuchyne z Mexika, USA, Južnej Afriky, Austrálie i Nemecka,“

dopĺňa Ščepková.

Spievam po francúzsky

Spievam po francúzsky

Detailný časový harmonogram podujatia nájdete na tomto odkaze.

Link na FB event: www.facebook.com/events/553672116314108.

Zdroj: Filip Jánošík Lehotský, Foto: ilustračné