V auguste sa v Banskej Bystrici bude konať benefičný koncert Angelus (After) Party

KULTÚRA
0 /

V júni sa uskutočnil druhý ročník benefičného Angelus Festu, na ktorom sa podarilo vyzbierať takmer 4 500 € pre OZ Svetielko nádeje. Na august pripravili organizátori pokračovanie v podobe „open-air after-party“, kde sa predstaví pestrá zostava 6 metalových kapiel z Banskej Bystrice a Zvolena. Výťažok bude opäť určený pre OZ Svetielko nádeje.

Angelus (After) Party

Dňa 20. augusta sa v SOVA Bar&Art Klub (Skuteckého 1, Banská Bystrica) predstaví banskobystrická legenda alternatívneho metalu – kapela HECATE, založená ešte v roku 1996.  Nahráva svoj tretí album, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta začiatkom budúceho roku. Niekoľko nových skladieb zahrajú už počas augustového vystúpenia!

HECATE

Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na vystúpenie BROKEN RAIN. Skupina vydala v roku 2015 debutový album „Here Comes The Pain“. Materiál z neho naživo predstavili napríklad v úlohe predkapely legiend ako URIAH HEEP, Blaze Bayley (ex IRON MAIDEN) alebo Don Airey (DEEP PURPLE).

Kapela sa po dlhšej koncertnej prestávke vracia na pódiá so svojím energickým a melodickým metalom, v ktorom cítiť poctivé hardrockové korene, ale aj svieže moderné prvky.

Na koncerte ďalej vystúpia kapely DEMONIC-EYED (HC/metal), BRAIN DEALERS (death metal), GÁGOR (hard violence) a SOLIPSISM (negativ black metal).

Celý výťažok z benefičnej akcie pre OZ Svetielko nádeje

 „Svetielko nádeje je občianske združenie, ktoré už 20 rokov pomáha deťom s onkologickými a inými vážnymi ochoreniami a ich rodinám. Je to najstaršie združenie svojho druhu na Slovensku, ktoré úzko spolupracuje s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici, špeciálne s jej detským onkologickým oddelením. Svetielko nádeje prevádzkuje aj jediný detský mobilný hospic na  strednom Slovensku, ktorého poslaním je bezplatne poskytovať paliatívnu starostlivosť nevyliečiteľne chorým a zomierajúcim deťom v ich domácom prostredí a poskytovať podporu ich rodinám,“

hovorí riaditeľ OZ Svetielko nádej Igor Obšajsník a dodáva:.

„Výťažkom z koncertu podporíme realizáciu projektu Nový priestor pre nádej, cez ktorý Svetielko nádeje pomáha zabezpečiť dispozičné úpravy a potrebné zariadenie pacientskych izieb a spoločných priestorov ako je detská herňa priamo na onkologickom oddelení.“

Igor Obšajsník

Igor Obšajsník 

O projekte Nový priestor pre nádej sa dozviete viac tu: https://www.svetielkonadeje.sk/novy-priestor-pre-nadej

Vstupné na Angelus (After) Party bude od 7 € (to znamená, že kto chce, môže dať aj viac a organizátori celú sumu venujú pre Svetielko nádeje).

Viac informácií je možné nájsť na oficiálnom webe aj FB Angelus Festu:

www.angelusfest.com

https://www.facebook.com/angelusfestbb

https://m.facebook.com/events/1197272197716953

Zdroj: Vlado Lauko      Bohuš Tomášek, archív Hegate, Sveťo Janota a ilustračné, Foto: Bohuš Tomášek, archív Hegate, Sveťo Janota a ilustračné