Úspešná divadelná komédia Dokonalé dieťa už aj v Banskej Bystrici

KULTÚRA
0 /

Skvelá divadelná komédia Dokonalé dieťa úspešne zabáva divákov po celom Slovensku a tentokrát prichádza do Banskej Bystrice ešte pred vianočnými sviatkami, na ktoré sa môžete príjemne naladiť.

V priestoroch Auly SZU Banská Bystrica sa 18. decembra o 19:00 hod. predstavia stand-up komička Lujza Garajová Schrameková, členovia Slovenského komorného divadla Martin Alena Pajtinková a Daniel Žulčák i herec Divadla Jána Palárika Michal Jánoš.

„Pozývame všetkých milovníkov dobrej zábavy na skvelú divadelnú komédiu Dokonalé dieťa pred Vianocami do našej Auly Slovenskej zdravotníckej univerzity v Radvani. Je to naozaj mimoriadne vtipné predstavenie najmä pre mladých rodičov,“  

hovorí riaditeľ Auly SZU Patrik Trnka.

Vtipná a úprimná autorská inscenácia Dokonalé dieťa humorným spôsobom vykresľuje rôzne prístupy k rodičovstvu a každodenné situácie pri výchove detí.

Divadelní tvorcovia a manželia Mariana Luteránová a Ján Luterán nadviazali na svoju oceňovanú autorskú inscenáciu Projekt.Svadba z roku 2009.

Po dlhšom pôsobení v kamenných divadlách sa vrátili na nezávislú scénu s divadelnou komédiou Dokonalé dieťa, ktorú produkčne zastrešilo Divadelné centrum v Martine. Na inscenácii sa hudobne podieľal Martin Geišberg, scénu a kostýmy realizovala Diana Strauszová a choreografie Lacko Cmorej.

Dokonalé dieťa nie je návodom na to, ako sa stať dokonalým rodičom. Je úprimnou a autentickou výpoveďou tvorcov o tom, čo znamená niekoho vychovať, ako veľmi sa podobáme na rodičov a ako sa naše deti začínajú podobať na nás.

Inscenácia skúma extrémy a bizarnosti výchovných príručiek a spoľahlivo všetko spochybňuje. Bio? Eko? Montessori? Krúžky? Cukor? Mlieko? Tresty? Ako byť dobrým rodičom vo svete plnom jednoduchých návodov? Stačí sledovať populárny portál Modrý koník? Pomáha nám vo výchove snaha o dokonalé dieťa?

O čom svedčí pretekanie na sociálnych sieťach? Je množstvo informácií prospešné, alebo naopak, otupuje prirodzenú rodičovskú intuíciu? Je najväčším nepriateľom moderných rodičov biely cukor či fyzické tresty? Sú detské kresby len nevinné pokusy o umenie, alebo sa z nich dá vyčítať anamnéza celej rodiny? Koľko hračiek je už veľa? A hlavne, ako sa z toho všetkého nezblázniť?

Séria mimoriadne vtipných skečov nejde po povrchu a ponúka výbornú divadelnú terapiu pre všetkých unavených rodičov.

„Bez kriku, plaču či prebaľovania,“

dodáva režisér inscenácie Ján Luterán.

Predaj vstupeniek je na stránke predpredaj.sk.

Zdroj: Veronika Bieliková a (tom) , Foto: Divadelné centrum a ilustračné