Univerzitná noc literatúry bude v znamení stého výročia vzniku Československa

KULTÚRA
0 /

Členky UNL Vás pozývajú na šiesty ročník Univerzitnej noci literatúry, ktorý sa uskutoční 16. apríla 2019 od 17:30 hod. na pôde Filozofickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Sériou verejných čítaní sa pripomenie jubilejné sté výročie vzniku Československa, preto tohtoročnú knižnú sedmičku tvoria slovenskí a českí autori a autorky, vydaní v roku 2018.

V úlohe čítajúcich sa predstavia manželia Handzušovci, redaktorka Veronika Homolová Tóthová, lekárka bez hraníc MUDr. Eva Kušíková, hispanista doc. Jiří Chalupa, herečka Bábkového divadla na Rázcestí Marianna Mackurová, klaunka Červeného nosa Markéta Dulavová, moderátor Marek Polo Polomský. Tradične nebude chýbaťdetské stanovište či detský kútik a možnosť zakúpiť si nielen čítané knihy za zvýhodnené ceny.

UNL_2019_POSTER_FINAL

 

„Spoločne tak vytvoríme magickú atmosféru, ktorú si žiaden fanúšik či fanúšička literatúry nemôže nechať ujsť. Stačí prísť v utorok 16. 4. 2019 pred 17:30 hod. na Tajovského 40 v Banskej Bystrici a vybrať si ktorékoľvek zo siedmich stanovíšť. Orientovať sa vám pomôže náš dobrovoľnícky tím, ale aj literárny pas, ktorý dostanete na svojom prvom stanovišti,“

informujú členky tímu UNL Júlia Dziaková, Eva Kovaličková a Ema Kušnierová.

tim-unl

Každé čítanie trvá 15 minút a po nich nasleduje 15 minút na presun na ďalšie stanovište. Ak absolvujete všetky čítania, môžete sa zapojiť do tomboly počas afterparty vo V-clube, ktorá sa začína o 21:00 hod.

Pre ďalšie informácie sledujte facebookovú, instagramovú alebo webovú stránku Univerzitnej noci literatúry. Teší sa na Vás tím UNL.

A takto bolo na Univerzitnej noci literatúry vlani:

Zdroj: Tím UNL, Foto: ilustračné