Týždeň slovenských knižníc 2019 v Banskej Bystrici

KULTÚRA
0 /

Verejná knižnica Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici sa aj tento rok zapája do jubilejného 20. ročníka podujatia Týždeň slovenských knižníc 2019, ktorý sa uskutoční v dňoch 4.- 10. marca 2019.  Spoločným mottom Týždňa slovenských knižníc je: „Knižnice pre všetkých.

Cieľom tohto celoslovenského podujatia je pozitívne zviditeľňovať knižnice ako kultúrne a vzdelávacie inštitúcie prostredníctvom najrozmanitejšieho spektra aktivít a podujatí. Knižnica pripravila podujatia pre čitateľov a návštevníkov vo všetkých svojich piatich pracoviskách v rámci mesta Banská Bystrica.

vkmk

„Počas celého týždňa budú prebiehať tvorivé aktivity pre najmenších čitateľov. Deti z materských škôl navštívia knižnicu v dopoludňajších hodinách a rámci zážitkových a vzdelávacích podujatí, ako sú Moja najkrajšia rozprávková bytosť, Cesta do kráľovstva kníh a ďalšie,“

hovorí  manažérka VKMK v Banskej Bystrici Mgr. Soňa Šóky, PhD.

tyzden slovenskych kniznic1

Do pozornosti dáva stretnutie s úspešnou autorkou a vydavateľkou Erikou Jarkovskou zo Zvolena, ktoré sa uskutoční 5. marca o 16:30 hod. v pobočke knižnice na Fončorde, Jilemnického ul. 48.

V ten istý deň sa v pobočke knižnice Sásová na Rudohorskej ul. 23 o 17:00 hod. uskutoční komunitné podujatie a stretnutie s banskobystrickou výtvarníčkou Ľubicou Lintnerovou.  Z klubových aktivít počas TSK 2019 to bude: kurz paličkovania, výtvarný klub, arteterapia pre  OZ SANARE.

lubica lintnerova

Nebude chýbať kinopremietanie filmu ošetrené audio komentárom pre slabozrakých a nevidiacich, vo štvrtok 7. marca  o 10:00 hod. v pobočke knižnice na Fončorde, Jilemnického ul. 48. knižnica premietne rozprávku Soľ nad zlato, pričom vstup na premietanie je voľný pre všetkých.

Pre verejnosť je pripravená aj prednáška spojená s diskusiou: Stres a záťažové situácie v živote človeka, ktorá sa uskutoční vo štvrtok 7. marca  o 16:30 hod. v pobočke knižnice na Fončorde, Jilemnického ul. 48, prednášať bude PhDr. Eva Kuzbelová.

Podujatia zakončí beseda s mladou autorkou fantasy Silviou Zeumerovou, ktorá sa uskutoční 8. marca o 16:30 hod. na Oddelení beletrie, odbornej a regionálnej literatúry, Švantnerova ul. 18. Beseda bude spojená s autogramiádou autorky.

silvia zeumerova

Počas Týždňa slovenských knižníc ponúka knižnica čitateľom: bezplatnú registráciu nových čitateľov a odpustenie poplatkov za upomienky z omeškania. Podrobný program TSK 2019 nájdu návštevníci na webovej stránke www.vkmk.sk a tiež na facebooku knižnice.

program TSK