Tradičné Fašiangy s pochôdzkou v Rudlovej a Sásovej budú v sobotu 10. februára

KULTÚRA
0 /

Občianska rada Rudlová – Sásová I. v spolupráci s Výborom mestskej časti č.3 a  finančnou podporou mesta Banská Bystrica Vás v sobotu 10. februára 2023 popoludní srdečne pozýva na FAŠIANGY s pochôdzkou. Bude to už 12. ročník veselého ľudového podujatia.

Fašiangy s pochôdzkou

Táto tradičná akcia je medzi tunajšími obyvateľmi veľmi obľúbená. Veľa ľudí, pokiaľ sa sami nepridajú, sleduje veselý fašiangový sprievod z okien svojich bytov či rodinných domov.

„Robíme to už po dvanásty raz a z ohlasov ľudí v Rudlovej – Sásovej vidno,  že sa im toto fašiangové podujatie páči. Verím, že to nebude inak ani tohto roku a vyjde nám aj počasie. Všetci ľudia dobrej vôle sú vítaní v sprievode i na posedení pri ľudovej hudbe,“

povedala pre náš portál dlhoročná organizátorka tejto akcie Ľubica Buranová, predsedníčka Občianskej rady Rudlová – Sásová I.

Vo fašiangových maskách detí a dospelých v sobotu o 14:00 hod. začnú  Fašiangy s pochôdzkou  v sprievode ľudovej hudby a Detského súboru Dratvárik ulicami Rudlovej, Sásovej a dolného sídliska Rudlová – Sásová.

Na fašiangovej trase pestrofarebného sprievodu bude veselo, veď v tomto období to tak má byť. Aspoň na chvíľu treba zahodiť za hlavu starosti všedných dní a zabaviť sa so spoluobčanmi.

Trasa pochôdzky

14:00 MUŠTÁREŇ v Rudlovej

14:20 LIDL Sásová – parkovisko

15:00 Ihrisko pri opornom múre (Rudohorská)

15:30 Zvonica v starej Sásovej

16:00 COOP Jednota (parkovisko Fatranská)

16:30 Pohostinstvo SOPRÁNO

Program v pohostinstve Sopráno

17:00 Vystúpenie Detského súboru Dratvárik

17:30 Fašiangové občerstvenie

18:00 Posedenie pri ľudovej hudbe

Vstup je voľný.

Autor: (tom), Foto: ilustračné