Stredoslovenské osvetové stredisko v Banskej Bystrici uvedie divadelné predstavenie Ja som Inna

KULTÚRA
0 /

K sviatku detí pripravilo Stredoslovenské osvetové stredisko na štvrtok 8. júna 2023 divadelné predstavenie len a len pre vás a vašich najbližších  JA SOM INNA – dojímavý príbeh o samote, prekonávaní strachu z ľudí a hľadaní dôvery v súčasnom svete v podaní Teátra NELINE z Budmeríc.

Deväťročná Inna žije v detskom domove, nerada si umýva ruky a nerada sa češe. Riaditeľka detského domova, ktorá ju nemá rada, dá toto „vytŕčajúce“ dieťa na adopciu Gorile, ktorá sa jedného dňa zjaví v detskom domove. Napriek prvotnému strachu sa Inna s Gorilou zblíži.

Gorila, mimochodom vášnivá čitateľka, síce žije na smetisku a živí sa predajom „starožitností“, sa stane pre Innu tou najlepšou spoločníčkou. Inna v nej objaví spriaznenú dušu, ktorej nezáleží na tom, či má umyté ruky, ale na nej samej. Dokáže jej poskytnúť lásku a pocit bezpečia, ktoré jej v detskom domove chýbali. Do príbehu však zasiahnu dospelí a všetko sa začne komplikovať!

Hrá: Petronela Dušová

Scenár: Petronela Dušová, Dorota-Anna Dabek

Výtvarník: Marzenna Olszewska, Miroslav Duša

Hudba: Bogdan E. Sczepanski

Výroba: Miroslav Duša

Réžia: Dorota-Anna Dabek

SOS Banská Bystrica

SOS Banská Bystrica

Vo štvrtok 8. júna 2023 o 17:00 hod. NA NÁDVORÍ SOS, Dolná 35, Banská Bystrica (v prípade nepriaznivého počasia v sále V PODKROVÍ SOS, Dolná 35, Banská Bystrica).

Vstupné: 3 € / predpredaj v Kaviarni U BOTHÁRA, Dolná 35, Banská Bystrica

Zdroj: Dušan Jablonský, Foto: Teátro NELINE a SOS BB