Rozprávky z múzea pre najmenších každú nedeľu

KULTÚRA
0 /

Prvá časť ROZPRÁVOK Z MÚZEA, ktoré pre najmenších divákov pripravilo Stredoslovenské múzeum v Banskej Bystrici v spolupráci s Verejnou knižnicou Mikuláša Kováča, je tu.

Rozprávky z múzea

Každú nedeľu sa môžete tešiť na nový príbeh z knižky bystrického spisovateľa Karola Langsteina „O zakliatej Bystrici“. Rozprávky vám budú čítať mladí herci Peter Magurský a Patrícia Marikovská.

Pre tých, ktorí vydržia počúvať až do konca, bude vždy na záver pripravená otázka a kreatívna úloha. Najšikovnejších z vás, ktorí pošlú svoje odpovede a výtvory na dresu vzdelavanie@ssmuzuem.sk, na konci školského roka SSM odmení.

Karol Langstein: O zakliatej Bystrici

Kniha Karola Langsteina „O zakliatej“ Bystrici vyšla v roku 2014. Príbehy v nej vás postavia pred otázku, či bola – alebo dokonca ešte stále je Banská Bystrica zakliata, čo ju zaklialo a prečo.

Hlavní hrdinovia budú hľadať odpoveď na túto otázku, no predovšetkým sa budú snažiť svoje mesto zo zakliatia vyslobodiť. A vy pri tom môžete byť s nimi. Dozviete sa, akú úlohu zohral pri rozlúsknutí zakliatia banícky kahanec, kráľovská meď, zlatnícka bašta, alebo sa hmlou času dostanete aj do bájnej Tartárie, pravlasti mnohých národov.

Sám autor Karol Langstein o svojom diele hovorí:

„Ako rastú moje deti a starne Banská Bystrica, tak sa postupne rozvíjajú aj moje príbehy.Rozprávka odkrýva dejinné udalosti odohrávajúce sa na území mesta a v jeho okolí. Pridanou hodnotou tejto rozprávkovej knihy je aj jej grafické spracovanie predovšetkým vďaka vydareným ilustráciám Jána Kališku.“

Sledujte Stredoslovenské múzeum aj na FB https://www.facebook.com/stredosloven… a Instagrame https://www.instagram.com/stredoslove… Spravte si pohodlie a započúvajte sa s nami do prvej časti rozprávok Karola Langsteina s názvom „Na love“:

Zdroj: SSM a (dem), Foto: ilustračné