Prichádza máj – lásky čas a s ním aj množstvo zaujímavých kultúrnych podujatí + program

KULTÚRA
0 /

Po Vínšpacírke  a United Europa  Jazz Festivale, po symbolickom spustení hlavnej fontány a letnej sezóny v našom meste, po Medzinárodnom dni tanca  prichádza ďalší letný kultúrny program. Vybrali sme pre vás tie najzaujímavejšie podujatia v predvečer a počas prvých májových dní.

V posledný aprílový deň v predvečer 1. mája sa bude o 16:00 hod. v historickom centre mesta stavať máj, symbol znovuzrodenia, jari a života. O dobrú zábavu sa postará Folklórny súbor Bystrina a Detský folklórny súbor Prvosienka. Všetci sú srdečne vítaní!

V stredu 1. mája si pre vás Vojenské športové centrum Dukla Banská Bystrica pripravilo na Národnom atletickom štadióne Štiavničky Deň otvorených dverí.

Malí i veľkí návštevníci sa môžu tešiť na pestrý program, ktorého súčasťou budú zvučné mená slovenského športu ako Petra Vlhová, Nasťa Kuzminová či Matej Tóth.

Na najväčšom banskobystrickom sídlisku v Rudlovej – Sásovej sa v stredu 1. mája  uskutoční tradičné podujatie Máj zelený, na ktorom si budete môcť zaspomínať na ľudové tradície spojené s májom a zažiť jarnú slávnosť. Stretneme sa o 16:00 hod. na Starohorskej ulici – na lúke pri Pikarte.

Účinkujú FSk Liptovské Sliače, DFS Sitnianska škola, MSS Chlopi z Telgártu, Jozef Mak, Fujaristi z pozdola Bystrici, moderuje Martin Kopor.

Veselo však bude aj na prvomájovom banskobystrickom Námestí SNP, kde bude prehliadka historických vozidiel. Okrem výstavy budú k dispozícii aj atrakcie pre deti a o dobrú náladu sa postarajú hudobní hostia Zdenka Predná, Hugo Sníček a Adam Ďurica.

Netopier. Tak znie názov operety Johanna Straussa ml., v ktorej sa predstavia študenti Katedry vokálnej interpretácie a orchester Fakulty múzických umení Akadémie umení v Banskej Bystrici.

Operetné dielo uvedú v Robotníckom dome v réžii Igora Šimega a v hudobnom naštudovaní Daniela Simandla 2. a 3. mája v rovnakom čase  o 16:00 hod.

Zdroj: Mesto BB , Foto: ilustračné