Po lete/Poleťte: Kúpele Sliač ožijú divadlami, workshopmi a koncertom Mira Jaroša už túto nedeľu

KULTÚRA
1 /

Kúpele Sliač už túto nedeľu 10. septembra 2023 uvítajú návštevníkov počas druhého ročníka galantného pikniku, ktorý sa uskutoční v kúpeľnom parku a vyvrcholí koncertom Mira Jaroša. Bohatý program poteší všetky vekové kategórie.

Toto zábavno-kultúrne podujatie bude rozlúčkou s letným dovolenkovým obdobím, plným oddychu, zábavy a radosti. Jesenná sezóna v Kúpeľoch Sliač však bude podobne pestrá.

Jesenná skladba kultúrneho programu prinesie tiež niekoľko zaujímavých koncertov, divadiel a besied. Predtým ako sa však počasie jesenne ochladí si návštevníci môžu v kúpeľnom parku vychutnať ešte posledný piknik tohto roka.

Tento víkend sa kúpele rozlúčia s letom a jeho bohatou ponukou podujatí, ktoré počas sezóny slnka tvorili program mnohým hosťom aj návštevníkom kúpeľov.

Po lete/Poleťte: Galantný kultúrny piknik pre deti aj dospelých 2

Hlavným lákadlom ukončenia letnej sezóny je koncert obľúbeného slovenského hudobníka Mira Jaroša. Spevák je známy svojou schopnosťou zladiť humor, edukáciu, v neposlednom rade hudbu a emócie do jedinečného vystúpenia, ktoré baví nielen deti ale aj ich rodičov.

Jeho koncert prinesie príjemne veselé chvíle všetkým, ktorí sa rozhodnú pridať sa. Koncert sa uskutoční v priestoroch kúpeľov so začiatkom o 18:00 hodine.

Miro Jaroš

Miro Jaroš

Víkendové radosti v Kúpeľoch Sliač

Program podujatia Po lete / Poleťte pozýva vychutnať si množstvo rozmanitých aktivít. Ak majú návštevníci chuť spojiť kultúru s aktívnym či pasívnym oddychom, sú vítaní v kúpeľnom lesoparku, oddýchnuť si môžu pri spoznávaní jednotlivých sliačskych prameňov alebo majú priestor si  rodinný nedeľný obed pre tentokrát vychutnať v reštaurácii Palace Galéria, so zaujímavými zvýhodnenými ponukami.

Poobede park ožije živým programom. Nebude chýbať tanečná a bubnová show, Divadlo z Kufra Von s predstavením Pinocchio alebo predstavenie Vermíro od divadla SpozaVoza. Nielen na najmenších návštevníkov čakajú aj tradičné obľúbené aktivity ako maľovanie na tvár, Cukrársky workshop, joga s kolesom a premietanie rozprávok pod korunami stromov. K dispozícii je deťom aj hernička a poteší ich tiež Bublinová paráda.

Celé leto žili naše kúpele bohatým kultúrnym programom, ktorého kvalita bola ocenená nečakane vysokou návštevnosť všetkých podujatí. Za túto podporu sme všetkým našim hosťom a návštevníkom úprimne a nesmierne vďační. Týmto obdobím však život v kúpeľoch nekončí, práve naopak. Chceme, aby sa z tohto jedinečného, prírodným bohatstvom obdareného miesta, stalo miesto, ktoré spája rodiny, priateľov, proste všetkých, ktorí si našli a naďalej nachádzajú v našich kúpeľoch svoje miesto. Budeme veľmi radi, keď bude verejnosť naďalej naše podujatia podporovať svojou účasťou a srdečne všetkých pozývame na návštevu našich Sliačskych kúpeľov. Informácie o aktuálnom kultúrno-spoločenskom dianí si môžu nájsť na našej webovej stránke ako aj oficiálnom facebookovom profile.“

hovorí Martin Beňuch, riaditeľ Kúpeľov Sliač.

Martin Beňuch

Martin Beňuch

Kúpele Sliač – miesto oddychu, kultúry a zdravia

Tradičné Kúpele Sliač sa tešia nielen výnimočným darom prírody, ktoré majú blahodarné účinky na širokú škálu zdravotných indikácii, ale aj oživeniu priestranstva viacgeneračnými návštevami, príležitosťami na stretnutia a budovanie spoločných zážitkov.

Toto idylické miesto je obľubované všetkými vekovými kategóriami a ponúka nespočetné možnosti pre relaxáciu počas celého roka. Kúpele Sliač vytvárajú priestor aktívnemu spoločenskému životu, pestrej kultúre aj možnosti zdravotného posilnenia.

Benefity kúpeľných procedúr ako aj širšieho kúpeľného prostredia Vás uistia, že Vaše srdce je v Kúpeľoch Sliač na správnom mieste.

Kúpele Sliač sú historicky prvými kúpeľmi na Slovensku, ktoré boli vďaka liečivej minerálnej vode s vysokým obsahom CO2 určené na liečbu srdcovo-cievnych ochorení. Pri viac ako 200 – ročnej tradícii v poskytovaní kúpeľnej starostlivosti sa špecializujú na liečbu viacerých zdravotných komplikácií.

Okrem srdcovo-cievnych ochorení sú to indikácie pohybového aparátu, ženských chorôb, onkologických ochorení aj post-covidového syndrómu. Viac informácií získate na www.kupelesliac.sk.

Kúpele Sliač

Kúpele Sliač

Zdroj: Essence communications  , Foto: ilustračné