Piaty ročník festivalu ZÁLA bude vonku na sásovskom sídlisku

KULTÚRA
0 /

Do Banskej Bystrice prichádza divadelný festival pre deti. Divadlo Actores z Rožňavy, žilinské Divadlo na hojdačke a Teátro Neline z Budmeríc potešia malých aj veľkých divákov festivalu  ZÁLA.

Piaty ročník festivalu ZÁLA sa koná od štvrtka 4. júna do soboty 6. júna v  Divadle pod balkónom na banskobystrickom sídlisku Rudlová – Sásová. Presnejšie na ihrisku pod oporným múrom pri divadle Rudohorská 37.

Tento rok totiž bude ZÁLA v štýle Open Air, aby boli dodržané protiepidemické opatrenia, čo by v divadle nebolo možné. Samozrejme, netreba zabudnúť na rúška!

Festival otvorí vo štvrtok Divadlo Actores s príbehom o Pipi Dlhej Pančuche (o 10:00 a 14:00 hod.). Piatok bude patriť Divadlu na hojdačke a rozprávkam Žabí kráľ (10:00 hod.) a Sofia z predmestia (14:00 hod.). V sobotu Teátro Neline uvedie predstavenia O lúke, motýľovi a kvetinovej víle (10:00 hod.) a Princ Bajaja (14:00 hod).

Piaty ročník festivalu ZÁLA je určený najmä deťom a školákom, ktorí sa v týchto dňoch vrátili do škôl. Vstup na festivalové predstavenia je voľný, no z dôvodu obmedzenej kapacity odporúčame rezervovať si vstupenky, a to formou SMS na čísle 0908 037 762 (meno a počet lístkov). V prípade nepriaznivého počasia sa jednotlivé predstavenia neuskutočnia.

Zdroj: AG , Foto: ilustračné