Na banskobystrickom Námestí SNP bude silvestrovský koncert a novoročné oslavy s pyromuzikálnou show

KULTÚRA
0 /

Mesto pod Urpínom aj tento rok oslávi dôstojne koniec starého a príchod nového roka na Námestí SNP. Pripravený je hudobný program aj s náhradou klasického ohňostroja.

Banskobystrická samospráva pozýva na silvestrovsko-novoročné oslavy svojich obyvateľov:

„Milé Banskobystričanky, milí Banskobystričania, ale aj všetci tí, ktorí sa cítite v našom meste dobre. Príďte sa spolu nami rozlúčiť s rokom 2023 a zároveň si pripomenúť vznik Slovenskej republiky na najkrajšie slovenské námestie.“

Silvestrovský a novoročný program na banskobystrickom Námestí SNP

V nedeľu 31. decembra 2023 od 23:00 hod. si budete môcť vychutnať koncert hudobnej skupiny Le Payaco Official. Pre populárnu kapelu je charakteristická absolútna hudobná sloboda, takže sa môžete tešiť na pestré skladby. O dobrú náladu sa postará aj DJ lokálnej produkcie – BackOnLabel.

V pondelok 1. januára 2024 o 16:00 hod. vystúpi na centrálnom námestí skupina Peter Bič Project a o hodinu neskôr bude nasledovať profesionálna, koordinovaná, niekoľkominútová pyromuzikálna show.

Okrem svetelných a zvukových prvkov pôjde o plameňovú show s rôznymi pyroefektmi, ktoré nedosahujú do veľkej výšky. Súčasťou bude aj modifikovaná verzia kratšieho ohňostroja.

„Zároveň všetkých vyzývame, aby neorganizovali svoje ohňostroje, ale aby si prišli vychutnať pyromuzikálnu show na Námestie SNP. Veríme, že tým podporíme lokálnych podnikateľov a súčasne eliminujeme hluk delobuchov po sídliskách,“

uvádza mesto Banská Bystrica.

Ak počas kultúrneho programu vyhladnete či vysmädnete, nič sa nedeje. V stánkoch aj na prelome rokov budú k dispozícii teplé nápoje a niečo chutné aj na zahryznutie. Vianočné trhy potrvajú v Banskej Bystrici až do 5. januára 2024.

Zdroj: (tom) a mesto BB , Foto: Norbert Kuklovský a ilustračné