Mesto pripravuje v auguste ďalšie kultúrne podujatia pre malých aj veľkých

KULTÚRA
0 /

Zatiaľ čo piatok beží v Robotníckom dome Škole žonglovania pod vedením skúseného lektora, Oddelenie kultúry MsÚ Banská Bystrica pripravuje ďalšie zaujímavé podujatia.

V piatok sa môžu najmenší stretnúť v Robotníckom dome v rámci tvorivých dielní s Golemom. Nedeľa bude patriť ďalšiemu zo série Promenádnych koncertov, tentoraz vo víre viedenského valčíka a operetných melódií.

„V polovici augusta štartujeme na Námestí SNP nový projekt Voľné pódium a záver prázdnin venujeme rodinám na Detskom jarmoku v Centre voľného času na Havranskom. Všetky podujatia sú organizované s maximálnym ohľadom na dodržanie potrebných epidemiologických opatrení,“

informuje hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Promenádny koncert 9. augusta o 17:00 v Mestskom parku

Už túto nedeľu sa môžeme tešiť na ďalší Promenádny koncert, tentoraz v noblesnej atmosfére romantického valčíka a rezkých poliek z diel Johanessa Straussa.

Do rytmu zahrá desaťčlenný Salónny orchester Milana Bernáta. Profesionáli z Tanečnej školy Juraja Fábera predvedú divákom ako sa tancujú štandardné tance a vyzvú ich, aby si zatancovali tiež.

Atmosféru 19. storočia dotvoria tanečníci z Folklórneho súboru Urpín odetí do dobových kostýmov. Vstup je voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v Robotníckom dome.

Voľné pódium 13. – 15. augusta na Námestí SNP

Nový projekt Voľné pódium dáva priestor prioritne začínajúcim umelcom z Banskej Bystrice a okolia, aby ukázali čo dokážu a odprezentovali sa. Počas troch dní predvedie na Námestí SNP svoj talent štrnásť kapiel a jedno tanečné zoskupenie.

Dávame im nielen priestor na pódiu, ale aj ozvučenie, bicie a celé profesionálne zázemie. Kapely budú vystupovať bez nároku na honorár. Pôjde o prehliadku, ktorá umožní prezentáciu toho, čo ešte nie je známe a potvrdí skutočnosť, že v meste pod Urpínom žije veľa šikovných umelcov,“

objasňuje Ľudmila Grausová z mestského oddelenia kultúry. Na výzvu mesta zareagovalo mnoho začínajúcich kapiel, ktoré predvedú rôzne žánre, napr. rock, pop, jazz i rock metal.

Detský jarmok 2020 v pondelok 31. augusta 10:00 – 14:00

Detský jarmok 2020 pripravuje Centrum voľného času Havranské 9 v Banskej Bystrici  najmä pre deti, ale program je vhodný aj pre celé rodiny. Deti si budú môcť zaskákať na nafukovacom hrade, zašportovať si v atletickej škôlke, vyskúšať si netradičné športy ako cornhole, discgolf alebo petang.

Centrum voľného času pripravuje pre najmenších maľovanie na tvár a tvorivé dielne, v rámci  ktorých si vyrobia vlastný darček alebo ozdobia chutný medovník. Každý účastník dostane pripravenú výbornú čokoládovú palacinku, sladkú odmenu a drobný darček.

Zdroj: Zdenka Marhefková, Foto: ilustračné