Kúpele Sliač žijú naplno bohatým kultúrnym programom

KULTÚRA
5 /

S príchodom jari sa sliačske kúpele prebúdzajú aj do nadchádzajúcej kultúrnej sezóny. Pre svojich hostí pripravujú pravidelné kultúrne podujatia celoročne, no spolu s príjemnými slnečnými dňami pozývajú do svojich priestorov teraz častejšie aj návštevníkov z radov okolitej verejnosti. Prinášame vám ich prehľad.

Kúpele Sliač sa čoraz viac zviditeľňujú aj pestrou ponukou kultúrneho programu. Ocenia to najmä kúpeľní hostia, ktorí majú popri liečebných procedúrach možnosť pookriať aj na duchu prostredníctvom ponuky, v rámci ktorej nájdu pravidelné tanečné procedúry, hodiny jogy, lekcie zumby či muzikoterapie.

K pravidelnej ponuke pritom kúpele zaraďujú aj tematické prednášky, či vedomostné kvízy, ktorými spríjemňujú pobyt nielen ubytovaným hosťom.

Od začiatku roka sme u nás hostili už niekoľko kvalitných predstavení či iných kultúrnych žánrov. Už vo februári hosťoval u nás David Koller Band, Veľkú noc sme hosťom aj verejnosti spríjemnili napríklad workshopom na zdobenie kraslíc a veľkonočných korbáčov, skvelým koncertom Dámskeho komorného tria, či Veľkonočným hodovaním s FS Urpín. V Kine Palace sme nedávno premietli film Grandhotel Nevada, ktorý sa natáčal v kúpeľoch pred 90 rokmi a prepojili sme to s koncertom FatsJazz Band. Naše priestory sú pre filmárov príťažlivé aj v súčasnosti, aktuálne ich môžete vidieť v najnovšom filme Petra Bebjaka Smršť, ktorého predpremiéra s delegáciou hlavných aktérov sa konala v marci aj u nás,“

hodnotí štart sezóny manažérka kultúry Jana Lehotská.

Už v najbližších dňoch, v piatok 12.4.2024 v priestoroch Kina Palace hosťuje divadelné predstavenie Na srdci mi hraj s hitmi Karola Duchoňa. Pre veľký záujem divákov sa k večernému predstaveniu pridalo aj popoludňajšie, pričom obidve sú úspešne vypredané.

V nedeľu 14.4.2024 sa po vlaňajšom úspechu do kúpeľov vráti divadelné zoskupenie TEATRO TATRO, tentoraz s predstavením KABARET v Kine Palce. Na divákov čaká ich nezameniteľný humor, skvelé texty, živá hudba, tanečné choreografie, scénické výstupy protagonistov divadla, medzi ktorými nebude chýbať Vito Bednárik, Martin Geišberg, Róbert Jakab, Zuzana Konečná, Lucia Korená, Rudo Kratochvíl, Lukáš Latinák, Kamil Mikulčík, Martin Nahálka, Peter Oszlík, Patrik Pačes, Agáta Spišáková, Peter Šimun, v réžii Ondreja Spišáka.

Lístky na predstavenie sú ešte stále dostupné v sieti Ticketportal, alebo na recepcii Kúpeľného hotela Palace***.

O mesiac čaká Kúpele Sliač aj obľúbené Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny a Sliačskeho kultúrneho leta, ktoré sa uskutoční 18. mája 2024 na Nádvorí KH Palace a v kúpeľnom parku.

Sme radi, že aj tento rok môžeme zorganizovať podujatie, ktoré sa za posledné roky stalo obľúbenou súčasťou našich kúpeľov. Všetci, ktorí majú radi kúpele, chodia sa prechádzať do parku, zájdu k nám na obed či za kultúrou tak zažijú kúpele plné života, radosti a zábavy. Aj tento rok sme sa snažili vyskladať pútavý program, ktorý zaujme všetky generácie. Pozývame vás užiť si chvíle pohody k nám do kúpeľného parku a stráviť tak kvalitný čas so svojimi najbližšími v našich kúpeľoch a zároveň v srdci prírody,“

pozýva návštevníkov riaditeľ Kúpeľov Sliač Martin Beňuch.

Martin Beňuch

Martin Beňuch

V exteriéroch kúpeľného nádvoria a parku počas podujatia vystúpia umelci, divadelníci, tanečníci, kapely aj DJ. Najmenších účastníkov poteší množstvo atrakcií, ako sú skákacie hrady, maľovanie na tvár, glitrové tetovanie, výtvarné workshopy, megabubliny, divadielka, detská čitáreň a iné.

Z občerstvenia nebudú chýbať obľúbené langoše, grilované špeciality, trdelník, cukrová vata, domáce buchty, či dobrá káva a osviežujúce čapované nápoje. Vstup na podujatie je ZDARMA!

V programe Otvorenia Sliačskeho kultúrneho leta vystúpia:

Billy Barman a dievčatá zo SĽUK-u
Tanečná skupina CreDance pod vedením choreografa Laca Cmoreja
Kapela Akustika
Vojenská hudba Banská Bystrica
Bábkové divadlo na Rázcestí
DJ Ceil

Novinkou bude v spolupráci s OOCR Banská Bystrica kyvadlová doprava turistickým vláčikom v rámci mesta Sliač!

O ďalšom programe budú Kúpele Sliač informovať na www.kupelesliac.sk a na svojich sociálnych sieťach.

Kúpele Sliač sú historicky prvými kúpeľmi na Slovensku, ktoré boli vďaka liečivej minerálnej vode s vysokým obsahom CO2 určené na liečbu srdcovo-cievnych ochorení. Pri viac ako 200 ročnej tradícii v poskytovaní kúpeľnej starostlivosti sa špecializujú na liečbu viacerých zdravotných komplikácií. Okrem srdcovo-cievnych ochorení sú to indikácie pohybového aparátu, ženských chorôb, onkologických ochorení aj post-covidového syndrómu.

Zdroj: Essence communications , Foto: Kúpele Sliač a ilustračné