FOTO: Horúce latino roztancovalo Námestie SNP

KULTÚRA
1 /

V sobotu pred večerom prestalo v Banskej Bystrici pršať a hoci sa ochladilo, oplatilo sa prísť na latino koncert na centrálnom bystrickom námestí. Horúce melódie a podmanivý spev, tanečná a bubenícka show na jednom pódiu rozohriali a roztancovali návštevníkov koncertu Rytmy odinakiaľ.

Na pódiu v centre nášho mesta vystúpila Dominika Titková so svojou kapelou a venezuelským tanečníkom s tanečnicami, spolu s bubnovou show  Campana Batucada. Jedinečný dvojhodinový koncert v štýle latino nenechal chladným nikoho z divákov, ktorí prišli na bystrické večerné námestie.

Speváčka a saxofonistka Dominika Titková potvrdila svoje umelecké kvality a určite budeme o nej v budúcnosti ešte počuť. S netradične zafarbeným hlasom dokáže koncertovať naplno s malými prestávkami celé dve hodiny, zahrá pritom na saxofón a ešte aj tancuje. Vskutku obdivuhodný výkon.

So skupinou Dominika Titková & Friends prišli na scénu latino rytmy spojené s jazzom, samba a kúsok exotiky. Skvelé tanečné kúsky sólistu z Venezuely a sympatických slovenských tanečníc odmenili návštevníci častým potleskom, pričom si viacerí s umelcami pod pódiom zatancovali a zaspievali.

Prvá škola samby na Slovensku Campana Batucada s neopakovateľnou bubnovou show vyšperkovala tanečno – hudobné vystúpenie v štýle latino. Na pódiu to priam iskrilo sviežim rytmom,  pohybom a energiou. Bol to skvelý koncert, ktorý zanechal v Bystričanoch príjemný umelecký zážitok.

V nedeľu večer pre zmenu vystúpia v Banskej Bystrici Mariachi sin fronteras s mexickou hudbou a spevom. To je Kultúrne leto ako má byť…

Autor: (tom), Foto: redakčné a Dušan Hein