Komorný večer v Bábkovom divadle na Rázcestí: Monológy na doma

KULTÚRA
0 /

Banskobystrické Bábkové divadlo na Rázcestí si Vás dovoľuje pozvať na ďalší komorný večer do divadelného Teátria. V stredu 4. marca 2020 o 19:00 hod. to bude hra Ingrid Lausand „Monológy na doma“.

Monológy na doma sú hrou vyskladanou z troch monodramatických miniatúr, ktoré sa tematicky dotýkajú súčasných spoločenských i intímnych tém.  Autorka Ingrid Lausund hru napísala ako prechádzku domácim prostredím protagonistov, protagonistiek, v ktorom postavy zvádzajú svoje každodenné minisúboje.

Ingrid Lausund je nemecká dramatička, scenáristka a režisérka, v súčasnosti patrí medzi najuvádzanejšie autorky v nemecky hovoriacej oblasti. Do slovensko – českého dramatického kontextu sa zapísala najmä hrou Benefícia alebo Zachráň si svojho Afričana. Texty Ingrid Lausund sú charakteristické tým, že čerpajú námety z aktuálnych problémov súčasnej konzumnej, multikultúrnej a globalizovanej spoločnosti.

„Príznačná pre jej tvorbu je práca s rôznymi klišé. Snaží sa zachytiť spoločenskú neschopnosť bojovať proti nim, proti naučeným svetonázorom, mediálnemu tlaku, vyhraneným a čierno-bielym hodnoteniam. Akútne symptómy doby reflektuje živými obrazmi a súčasným jazykom, ktoré sú mimoriadne aktuálne a divácky atraktívne,“

hovorí dramaturgička  BDNR a režisérka inscenácie Monika Tatarková.

Účinkujú: Mária Šamajová, Simon Juhász, Anna Hajduková. Navštívte zelenú vilu Dominika v stredu 4. marca o 19.00 hod. BDNR verí, že sa budete cítiť ako doma… 

Vstupenky: www.ticket-art.sk, rezervácie: vstupenky@bdnr.sk, 048/4125513 alebo pokladnica divadla.

Autor: (dem), Foto: BDNR a ilustračné