FOTO: Úžasná dračia ohňová show na bystrickom Námestí SNP

KULTÚRA
0 /

V nedeľu 18. augusta 2019 sa o 20:30 hod. zaplnilo Námestie SNP v Banskej Bystrici malými i veľkými návštevníkmi v očakávaní jedinečnej audiovizuálnej ohňovej show s názvom „V znamení draka“. A veru kto prišiel neoľutoval.

Spoločnosť veselých šermiarov Cassanova s baletkami Štátnej opery a skupina Vrbovské vŕby pripravili pre Bystričanov a návštevníkov nášho mesta skvelý zážitok.

Pred očami množstva divákov na bystrickom námestí ožili dávne príbehy draka, princeznej, statočného rytiera s bojovníkmi v sprievode potulných hudobníkov, kaukliarov, hltačov ohňa či fakírov. Ako sa na príbeh s dobrým koncom patrí, rytier v súboji zabil draka a vyslobodil princeznú, teda dobro zvíťazilo nad zlom.

Členovia spoločnosti veselých šermiarov Cassanova z Banskej Bystrice predviedli vynikajúce výkony s ohňom, príjemne im sekundovali operné baletky a celý program vrátane predelov pred jednotlivými scénami vhodne doplnili hudobníci zo skupiny Vrbovské vŕby z Vrbového.

Samotné vystúpenia tak nemali hluché miesta, divákov udržali v napätí a mnohých (hlavne tých najmenších) doslova vo vytržení, pretože aj ten drak bol ako ozajstný. Bolo to nanajvýš zaujímavé spestrenie bystrického Kultúrneho leta 2019, ktoré by sa v obmenených  prevedeniach mohlo pokojne zopakovať aj viackrát. My Vám priblížime atmosféru ohňovej show aspoň fotogalériou.

 

Autor: (tom), Foto: redakčné a Dušan Hein