FOTO: Sásovské Vianoce

KULTÚRA
0 /

Vianočný čas je pre každého z nás výnimočný.Vtedy sa celé rodiny stretávajú pri štedrovečernom stole. Sviatky pokoja, mieru, hojnosti každý pripravuje podľa svojich zvykov.

Aj tento rok ZŠ Sitnianska opäť zorganizovala tradičné podujatie venované oslave najkrajších sviatkov v roku. Ľudová hudba, piesne a koledy sa rozozvučali celým átriom základnej školy. Mladší aj straší žiaci si pripravili pre prítomných obyvateľov Sásovej slávnostný program nesúci posolstvo Vianoc.

Predstavili sa v ňom „strigy“ Lucie, snehové mažoretky, ale mohli sme vidieť aj tanečné vystúpenie žiakov inšpirované rozprávkou Perinbaba. V priestoroch školy čakali na návštevníkov stánky plné všakovakých výrobkov, darčekov a dobrôt.

„Niektoré ozdoby si mohli deti v nich vyrobiť aj vlastnoručne, čo sa im veľmi páčilo. Vytvárali vianočnú ikebanu, hlinené i drôtené dekorácie na stromček, zdobili chutné medovníčky a maľovali na jemný hodváb,“

uviedla Alexandra Chrobáková zo ZŠ Sitnianska.

Celým átriom a školou sa niesla vôňa čerstvo upečených oblátok premiešaná s podmanivou arómou ihličia. Pravú sviatočnú atmosféru dotváralo bohaté občerstvenie, ktoré pošteklilo nejedny chuťové poháriky.

Základná škola Sitnianska 32 zo srdca praje všetkým, aby tieto dni prežili so svojimi milovanými, v zdraví, láske, pokoji, radosti a vďačnosti.

Zdroj: Alexandra Chrobáková, Foto: ZŠ Sitnianska