FOTO: V Rudlovej – Sásovej boli Fašiangy s pochôdzkou, pochovali aj basu

KULTÚRA
0 /

V nedeľu popoludní bolo na dolnom sídlisku Rudlová – Sásová veselo. Znela tu hudba a spev, neklamný znak fašiangov aj v tejto časti mesta

Občianska rada Rudlová – Sásová I. s finančnou podporou mesta Banská Bystrica a v spolupráci s poslancami MsZ volebného obvodu Rudlová – Sásová usporiadali tradičné Fašiangy s pochôdzkou – podujatie, ktoré sa teší obľube u miestnych obyvateľov.

IMG_7266

Dlhoročná organizátorka tejto akcie Ľubica Buranová, predsedníčka Občianskej rady Rudlová – Sásová I., pre náš portál uviedla:

 „Som veľmi rada, že sa nám Fašiangy s pochôdzkou opäť vydarili, o čom svedčí dobrá účasť ľudí aj pozitívne ohlasy. Táto ľudová tradícia nevymizne  z našich plánov ani na budúci rok.“

IMG_7281

Malí i veľkí obyvatelia tejto mestskej časti, viacerí aj vo fašiangových maskách, sa v nedeľu popoludní zišli pri muštárni v Rudlovej. V sprievode ľudovej hudby ZAF POHRONCI a detského folklórneho súboru RADOSŤ vyrazili na Fašiangami s pochôdzkou ulicami Rudlovej, Sásovej a dolného sídliska so zastávkami pri Lidli, sásovskej veži, na parkovisku pred COOP Jednota, s cieľom v reštaurácii Sopráno.

IMG_7513

Tu pokračovali fašiangy občerstvením a zábavou, nechýbala ani paródia na pochovávanie basy. Do tanca a na počúvanie hrala ľudová hudba VRŠTEK. Pre všetkých účastníkov podujatia  to bol príjemný fašiangový zážitok.

IMG_7861

Autor: (tom), Foto: Zuzana Tokarová