FOTO: Rudlová-Sásová zažila štyri dni plné zábavy

KULTÚRA
0 /

Malí aj veľkí Bystričania zažili na najväčšom banskobystrickom sídlisku Rudlová – Sásová štyri dni plné zábavy. Či už najmenšie detičky, mládež, ale aj dospelí si mohli vybrať z množstva divadelných predstavení, workshopov a pouličných šou.

Všetci, ktorí sa prišli pozrieť, na už 7. ročník tohto Festivalu komorných a pouličných divadiel ZÁLA, do Divadla pod Balkónom a na ihrisko na Rudohorskej ulici pod oporným múrom, mali možnosť zažiť vystúpenia viacerých divadiel Divadlo Oskar, Nové divadlo, Pink Harmony, Celkom malé divadlo, Teater Komika, Féder Teáter. a samozrejme Harry Teater – Divadlo pod balkónom.

Sranda banda, predviedla komediálnu šou. Svoje žonglérske umenie predviedol skúsený žonglér Stanley. A vo vynikajúcej pouličnej šou, mohli všetci vidieť Dlháňov.

 „Účasť ľudí nás veľmi pozitívne prekvapila a vyšlo nám aj počasie. Myslím, že už teraz sa môžu všetci tešiť na 8. ročník, ktorý určite zorganizujeme na budúci rok. Treba určite poďakovať aj všetkým účinkujúcim, sponzorom a dobrovoľníkom, ktorí nám pri organizovaní tejto vydarenej akcii pomáhali. Som rád, že nás aj tento rok prišiel podporiť, aj nám pomohol predseda občianskej rady pán Refka,  s ktorým máme už niekoľkoročnú veľmi dobrú spoluprácu,“

povedal pre náš portál herec, bábkar, režisér a riaditeľ Divadla pod balkónom Ján Haruštiak.

Zľava Ján Haruštiak a Andrej Refka

Zľava Ján Haruštiak a Andrej Refka

Doplnil ho predseda Občianskej rady Rudlová – Sásová II.  Andrej Refka:

 „Môžem len potvrdiť slová pána Haruštiaka, máme naozaj výbornú spoluprácu a jeho akcie vždy veľmi rád podporím. Ani sa mi nechce veriť, že sa tu už stretávame siedmy rok, na tomto veľmi milom podujatí, ktoré sa už stalo jednou z tradičných akcii v Rudlovej – Sásovej. Je úplne skvelé, že Divadlo pod Balkónom, robí takúto akciu, ktorá je pre všetky vekové kategórie, čím významnou mierou prispieva k rozvoju kultúry a dáva priestor umelcom, ukázať svoje umenie.“

Vo veľmi bohatom programe počas 4 dní, keď sa začínalo  denne už o 10:00 hod., sa deťom veľmi páčila  bruchovravecká show od Srandy Bandy, show Dlháňov, kreatívny a divadelný  workshop, rozprávkové čítanie a najmä žonglér Stanley, ktorý zožal veľký potlesk za svoje artistické umenie.

Z divadelných vystúpení, z ktorým mali radosť tí najmenší to boli Teáter Komika (Cestou ne-cestou), Divadlo Oskar (Škaredé káčatko), Kocúr v čižmách, Divadlo pod balkónom (Fónka a Tónka z Gramofónie), Féder Teáter (Poštár Vinco, Zlatý hrdina) a Nové divadlo (Kozliatka a vlk).

Niečo sa našlo aj pre dospelých – Harry Teater (Hamletiáda), Pink Harmony (Slúžky) a Celkom malé divadlo (Deväť dioptrií).

Partnermi tohto podujatia, ktorí ho finančne alebo inak podporili, sú Banskobystrický samosprávny kraj, mesto Banská Bystrica, SAD Zvolen, Spoločenstvo Rudlová-Sásová, Rozhlas a televízia Slovenska a Rádio Regina Stred.

Autor:  (tom), Foto: OR RU-SÁ II.