FOTO: Nový CREATIV CLUB vo Verejnej knižnici Mikuláša Kováča je pripravený

KULTÚRA
0 /

V uplynulých dňoch v pobočke na Fončorde, Jilemnického 48 dokončili zriadenie CREATIV CLUBU. Momentálne si VKMK najviac zo všetkého želá, aby ho mohli čo najskôr pre vás otvoriť.

„Miestnosť na aktivity klubovo – komunitného charakteru pre maximálne 15 ľudí je účelne a vkusne zariadená na prvom poschodí pobočky,“

hovorí manažérka VKMK Soňa Šóky.

Má slúžiť na výtvarné aktivity a ručné práce, ako sú paličkovanie, háčkovanie, vyšívanie, štrikovanie a pod., remeselné techniky – práca s drôtom, prútím a pod., kreatívne činnosti –  práca s textilom, papierom a iné Nie je vylúčená ani literárna tvorba malých skupín záujemcov.

Priestor je k dispozícii záujmovým skupinám, občianskym združeniam a všetkým tým, ktorí chcú v príjemnom prostredí knižnice tvoriť a pravidelne sa stretávať. Prístupný je aj marginalizovaným skupinám občanov, nakoľko pobočka knižnice je debariérizovaná schodiskovou sedačkou.

Verejná knižnica Mikuláša Kováča uvíta aj návrhy na aktívnu spoluprácu v novom „Creativ clube“. “. V priestore klubu sú už teraz vkusne nainštalované obrazy amatérskej výtvarníčky pani Danky Chrenkovej, ktorá v knižnici vystavovala  už dvakrát. Mini výstavky obrazov, či iných kreatívnych prác majú tento priestor vkusne a útulne dotvoriť, aby sa v ňom návštevníci cítili príjemne a tvorivo.

Realizáciu projektu finančne podporil zriaďovateľ Banskobystrický samosprávny kraj a Nadácia Slovenského plynárenského priemyslu v rámci programu Ochrana zdravia.

Zdroj: Soňa Šóky, Foto: VKMK