FOTO: Máj zelený v Rudlovej – Sásovej prilákal na lúku pod Pikartom malých aj veľkých Bystričanov

KULTÚRA
1 /

Jarnú prvomájovú slávnosť zažilo v nedeľu popoludní aj najväčšie banskobystrické sídlisko Rudlová – Sásová. Na lúke pod Pikartom (Starohorská ulica) sa zišli v hojnom počte malí aj veľkí Bystričania na tradičnej akcii Máj zelený.

V kultúrnom programe, ktorého autorom bol Michal Fiľo, vystúpili FS Detva a DFS Graniarik so sólistami. Hovoreným slovom sprevádzal moderátor Martin Kopor, ktorý spolu s druhým zástupcom primátora Milanom Lichým otvoril toto tradičné kultúrne podujatie.

„Som rád, že na prvého mája nám v Rudlovej – Sásovej vyšlo počasie a na Máj zelený prišlo toľko ľudí. Verím, že sa im páčil aj pripravený kultúrny program, ktorým sme si pripomenuli májové tradície. Tie zachovávame na našom sídlisku už roky. Vďaka patrí všetkým účinkujúcim aj organizátorom,“

 uviedol pre náš portál predseda Občianskej rady Rudlová – Sásová II.  Andrej Refka.

Organizátormi a partneri podujatia „Máj zelený“ boli Mesto Banská Bystrica, Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová, Salezko Banská Bystrica, združenia Domka a Laura, Spoločenstvo a občianska rada Rudlová – Sásová v spolupráci s poslancami volebného obvodu č. 3.

Autor: (tom), Foto: redakčné