Finále Miss Slovensko 2020: 1. Bratislavčanka, 2. Bystričanka a 3. Zvolenčanka

KULTÚRA
6 /

V piatok večer sa v bratislavskej Inchebe v priamom prenose TV JOJ rozhodlo  o novej Miss Slovensko 2020. Stala sa ňou Leona Novoberdaliu z Bratislavy pred Bystričankou Viktóriou Podmanickou aKristínou Víglaskou zo Zvolena.

Slávnostný galavečer sa kvôli koronakríze presunul z apríla až na polovicu augusta. Tohtoročné finále sprevádzalo množstvo komplikácií. Hoci všetky finalistky i štáb strážili ako oko v hlave, tesne pred živým vysielaním sa medzi ostatnými účinkujúcimi sa potvrdil koronavírus. Počas celého večera sa museli dodržiavať prísne protiepidemiologické opatrenia.

Leona Novoberdaliu

Tucet finalistiek sa tak nedočkalo diváckej podpory. Napriek tomu sa celý večer podarilo odvysielať podľa plánovaného programu. Vo finále porota rozhodla o nástupkyni vlaňajšej Miss Slovensko 2019 Frederiky Krutulíkovej.

Riaditeľ súťaže Michael Kováčik bol zároveň predsedom hlavnej poroty. Členmi poroty boli bývalá riaditeľka Miss Slovensko Lucia Hablovičová, víťazka titulu Miss Slovensko 2009 Barbora Franeková, šéfredaktorka magazínov Eva, Madam Eva a Emma Eva Blahútová, zakladateľka kozmetickej značky Envy Therapy Natália Selveková, fotograf Lukáš Kimlička, bývalý hráč NHL, hokejový expert a komentátor Boris Valábik a automobilový pretekár Matej Homola.

Miss Slovensko 2020 sa stala finalistka s číslom 8 blondínka Leona Novoberdaliu z Bratislavy. Prvou vicemiss je na radosť Bystričanov jedno z našich dvoch želiezok v ohni s číslom 12 Viktória Podmanická a druhou vicemiss sa stala Zvolenčanka Kristína Víglaská s číslom 2.

Prvej vicemiss Viktórii Podmanickej, ktorá sa angažuje v OZ Pons,  už stihol zablahoželať aj banskobystrický primátor Ján Nosko:

„Viktorka, blahoželáme. Banská Bystrica je na Teba hrdá. Si nielen krásny, ale aj dobrý a citlivý človek s veľkým srdcom.“

zľava Kristína Víglaská, Leona Novoberdaliu a Viktória Podmanická

Druhej Bystričanke Ivane Zvaríkovej s čislom 6 sa nepodarilo prebojovať do prvej trojky. Viktória Podmanická sa stala aj víťazkou sms hlasovania v súťaži Miss Sympatia. Prvý titul Miss Press tohto ročníka Miss Slovensko na základe hlasovania novinárov získala v utorok súťažiaca s číslom 5  Melanie Theresa Beňková.

Počas finále porota zvollila aj Miss International Slovakia 2020 a Miss Supranational Slovakia 2020. Organizátormi 25. ročníka súťaže krásy Miss Slovensko 2020 boli LGM Production v spolupráci s Oklamčák Production a TV JOJ.

Viktória Podmanická

Finalistky MISS Slovensko 2020

  1. Natália Vohláriková, Šintava
  2. Kristína Víglaská, Zvolen
  3. Kristína Kramárová, Trenčín
  4. Lucia Jesenská, Vrútky
  5. Melanie Theresa Beňková, Borský Mikuláš
  6. Ivana Zvaríková, Banská Bystrica
  7. Natália Lopašovská, Sereď
  8. Leona Novoberdaliu, Bratislava
  9. Vanessa Šabíková, Hronský Beňadik
  10. Alexandra Svrčková, Prievidza
  11. Viktória Špotáková, Marianka
  12. Viktória Podmanická, Banská Bystrica

Okrem troch hlavných titulov, o ktorých rozhodne porota, budú na základe hlasovania verejnosti ocenené aj víťazky v kategóriách Eva Miss Sympatia, Hyundai Miss Drive, Miss Gosh, Miss Top kondícia, Miss Príjemný hlas.

Kristína Víglaská

Víťazka 25. titulu MISS SLOVENSKO získala účasť na Miss World 2020, honorovanú zmluvu od spoločnosti LGM, osobný automobil Hyundai i30 N Line, dovolenku pre 2 osoby v Ománe od cestovnej kancelárie Hydrotour, moderný 3 – izbový byt na 1 rok v jednom z projektov spoločnosti ISMONT a viacero ďalších cien.

Na úvod finálového zaznela špeciálna verzia skladby Hanging Tree v podaní slovenskej speváčky Liny Mayer, ktorá spievala vlastnú skladbu  finalistkám aj počas predvádzania ich ďalšej kolekcie. V spoločnom duete sa potom predstavili Dara Rolins a Kali, nechýbal ani slovenský rapper Ego. Moderátormi večera boli  Marián Čekovský a Milan Zimnýkoval. Úplne nové korunky pre missky tento rok vyrobil umelecký zlatník Martin Smolka.

Miss Sympatia

Výťažok z esemeskového hlasovania o titul Eva Miss Sympatia venujú organizátori súťaže neziskovej organizácii Plamienok, ktorá je na Slovensku priekopníkom rozvoja detskej domácej paliatívnej starostlivosti a smútkového poradenstva pre deti a ich rodiny. A takto vyzeral finálový večer na TV JOJ.

https://videoportal.joj.sk/miss-slovensko/epizoda/82184-miss-slovensko-2020

Foto: TV JOJ, SITA a Miss SLovensko 2020