Fašiangy a po nich Veľká noc príde alebo v Banskej Bystrici bude ešte veselo

KULTÚRA
1 /

Fašiangový čas veselosti pokračuje v meste pod Urpínom aj počas tohto týždňa vo forme viacerých podujatí pre malých i veľkých Bystričanov.  Prvé tematické akcie sú už za nami, do Popolcovej stredy bude ich vyvrcholením veľký Fašiangový sprievod historickým centrom mesta 13. februára. Potom už budeme čakať na príchod jari a Veľkú noc.

Program fašiangových akcií na tento týždeň

Už v utorok  6. februára sa môžete v Komunitnom centre Sásová  tešiť na Fašiangovú tancovačku. Od 17:00 hod. sú pre vás pripravené pútavé workshopy, na ktorých si budete môcť vyskúšať niekoľko tanečných štýlov. Chýbať nebude ani súťaž o najkrajšiu masku či občerstvenie. Vstup na podujatie je voľný.

V sobotu 10. februára bude veselo aj v Kultúrnom dome v Podlaviciach  Od 14:00 do 17:00 hod. si prídu na svoje predovšetkým malí Banskobystričania. Pripravený je nich Detský karneval plný dobrej zábavy, súťaží, ale aj hudby, o ktorú sa postará DJ Boris. Zaujímavý program čaká aj dospelých. O 19:00 hod. začne Fašiangová zábava, na ktorej nebude chýbať   tombola, guľáš, súťaž o najlepšiu masku, ale aj pochovávanie basy.

Veselý, farebný a rodinný. Taký prívlastok má Radvanský karneval, ktorý sa uskutoční  v sobotu 10. februára od 16:00 – 19:00 hod.  v priestoroch ZŠ s MŠ Radvanská. Organizátori sľubujú, že každý, kto príde v maske bude odmenený a tie najoriginálnejšie masky sa môžu tešiť aj na extra prekvapenie.

Ak si nájdete čas so svojimi ratolesťami, môžete navštíviť hociktoré z uvedených podujatí.

Autor: (tom), Foto: mesto BB a ilustračné