Začína DIVADELNÁ CHALUPKA 2020

KULTÚRA
0 /

Združenie Stredoslovenské osvetové stredisko v Banskej Bystrici v spolupráci s Mestom Brezno a Divadelným súborom J. Chalupku mesta Brezno pripravilo už 16. ročník inšpiratívneho festivalu s medzinárodnou účasťou DIVADELNÁ CHALUPKA 2020.

V tomto ročníku sa predstaví osem divadelných súborov v šestnástich predstaveniach a bude účinkovať takmer stovka neprofesionálnych i profesionálnych hercov.

Streda 16. septembra

Festival DIVADELNÁ CHALUPKA 2020 sa začne v stredu 16. septembra 2020. V dopoludňajších hodinách sa pre stredoškolákmi predstaví v synagóge Divadlo mladých Tribunalis z Liptovského Mikuláša s autorskou inscenáciou TRIEDNICKÁ.

Domáci DS J. Chalupku mesta Brezno zahrá pre mladé publikum komédiu podľa hry P. Karvaša NEBO – PEKLO. Hlavné večerné predstavenia sa budú netradične konať v breznianskej synagóge. O 17:00 a 19:30 sa predstaví novo vzniknuté Divadlo D35 pri Združení SOS s komédiou TO ZAS BUDE REČÍ.

Štvrtok 17. septembra

V tento deň vyrazí festival na cesty za detským divákom do Závadky n. Hronom a Polomky Teatro Neline s inscenáciou JA SOM INNA. Breznianske deti sa pobavia na inscenácii BAČOV POMOCNÍK v podaní hercov z Divadla Ramagu zo Spišskej Starej Vsi. Toto divadlo o 17. hodine pobaví aj dospelé publikum v inscenácii podľa Shakespearovej komédie VEĽA KRIKU PRE NIČ.

V sále MsDK v Brezne o 19:30 zahrajú členovia Divadla Hugo z Pruského komédiu slovenskej autorky A. Krúpovej MANGALICE. O pol hodinu skôr sa v neďalekej Podbrezovej predstaví DSJCH s hrou NEBO-PEKLO.

Piatok 18. septembra

V posledný deň festivalu bude pokračovať divadelná púť Teatro Neline v Čiernom Balogu a do Brezna zavíta Potulné dividlo J+T z Medzibrodu. Dopoludnia zahrajú pre mládež svoje LEGENDU (JÁNOŠIKOWU?) a popoludní sa v rámci outdoorového podujatia POPOLUDNIE S ČIERNOU OVCOU (maskot festivalu) s komédiou TÁRAČKY.

Zlatým klincom festivalu bude vystúpenie brnianského Divadla Komediograf s komédiou L. Baláka MANŽELSTVO V KOCKE. Pod hlavičkou tohto divadla vystúpi krstná mama festivalu ZUZANA KRONEROVÁ a OLDŘICH NAVRÁTIL.

„Pozývame Vás teda od 16. septembra do 19. septembra 2020 do Brezna a jeho okolia na inšpiratívny festival DIVADELNÁ CHALUPKA 2020,“

hovorí Maroš Krajčovič zo Stredoslovenského  osvetového strediska v Banskej Bystrici.

Zdroj: SOS , Foto: ilustračné