Svet rozprávok pod holým nebom alebo sídliskové večerníčky v našom meste pokračujú

KULTÚRA
0 /

Už tradične počas leta robí obľúbený projekt Sidliskové večerníčky  radosť nielen deťom, ale aj ich rodičom. V mestských častiach Radvaň, Podlavice, Rudlová – Sásová a Fončorda sú to štyri divadelné kúsky.

Predstavenia odohrajú divadelné súbory Divadlo Žihadlo, Potulné dividlo J+T, Harry Teater a Teáter Komika v júli a auguste počas štyroch nedieľ.

Sídliskové večerníčky sa stali neodmysliteľnou súčasťou leta v Banskej Bystrici. Tohtoročnú rozprávkovú púť odštartovalo predstavenie Dlhý, Široký a Bystrozraký v prevedení Divadla Žihadlo začiatkom júla v Radvani.

Rozprávkové večerníčky budú pokračovať už najbližšiu nedeľu 17. júla 2022 o 17:00 hod. na detskom ihrisku v Podlaviciach. Potulné dividlo J+T z Medzibrodu prevedie svoju zábavnú rozprávku s názvom (Ne)bojsa! Deti, ale aj dospelí sa môžu tešiť na bábkohru o hľadaní strachu a nájdení lásky, sprevádzanú pesničkami.

Vedeli ste o tom, že bábätká nosia havrany? Teda aspoň jedno chlapča, ktorému sudička prisúdi krásu a silu, ale uberie z bystrej mysle a šikovnosti a nechtiac mu naostatok daruje úplnú nebojácnosť. Chcete vedieť viac?

Účinkujú Juraj Haviar a Tomáš Pohorelec, ktorí túto hru napísali na motívy rozprávky Pavla Dobšinského. Všetkých malých aj s veľkých Bystričanov srdečne pozývajú.

Zdroj: (tom) a Mesto BB  , Foto: Zuzana a Radovan Štrkulovci, Potulné divadlo J+T