Oddýchnite si pri Divadelnej knižnej búdke pred Bábkovým divadlom na Rázcestí

KULTÚRA
0 /

V Banskej Bystrici vďaka Bábkovému divadlu na Rázcestí a iniciatíve „Ďakujem, sused“ pribudla Divadelná knižná búdka. Oplatí sa pri nej zastaviť a na chvíľu si posedieť.

Iniciatíva Ďakujem, sused sa zaoberá kultiváciou verejného priestoru a aktivizáciou susedských vzťahov v slovenských mestách. Stojí aj za sieťou knižných búdok, ktoré v poslednom období vyrástli na viacerých miestach SR.

„Bábkové divadlo na Rázcestí sa pripojilo k projektu. V stredu 12. augusta ožil priestor pred vilou Dominika na Skuteckého ulici čerstvo vyrobenou čitárňou s knižnou búdkou a lavičkou. Tie sú pripravené pre všetkých okoloidúcich, ktorí, ktoré dostanú chuť na outdoorový literárny zážitok,“

informuje dramaturgička BDNR Monika Tatarková.

Okoloidúci môžu siahnuť po rozprávkach pre deti, zaujímavých tituloch pre dospelých alebo divadelných hrách pre detských a dospelých čitateľov.

„BDNR sa takto prihovára svojmu publiku, ktoré si na pravidelný divadelný program musí ešte pár dní počkať,“

dodáva Tatarková

Divadelné prázdniny BDNR symbolicky ukončí vernisážou bábkarskej výstavy, ktorá sa uskutoční na začiatku septembra v Galérii v podkroví Štátnej vedeckej knižnice.

Výstava je predskokanom 22. ročníka medzinárodného festivalu Bábkarská Bystrica TOUR, ktorý sa kvôli koronavírusovej epidémii presúva zo septembra na december 2020.

Zdroj: Monika Tatarková, Foto: BDNR