Októbrový program Bábkového divadla na Rázcestí…

KULTÚRA
0 /

Banskobystrické Bábkové divadlo na Rázcestí pripravilo pre malých i veľkých návštevníkov na október zaujímavý program. Naša špičková divadelná scéna ešte v utorok uvedie  hru Tajomný maják. Od 1. októbra sa BDNR musí riadiť protiepidemiologickými opatreniami, ktoré prijal Ústredný krízový štáb.

PROGRAM PRE DETI

Nedeľa 4. október o 16:00 hod. Teátrium

Margery Williams: ZAMATOVÝ ZAJAČIK alebo ako sa hračky stanú skutočnými

Uskutočnenie predstavenia závisí od epidemiologickej situácie a nových nariadení súvisiacich s vývojom pandémie. Prvé uvedenie autorky a titulu na Slovensku!

Dĺžka trvania: 55 min., vstupné: 4 €, predpredaj: 3,50 €, pre deti od 4 rokov.

Nedeľa 11. október o 10:00 hod. Teátrium

Monika Kováčová: BATOLÁRIUM

Najmladší divadelný projekt na Slovensku! Svet hudby, zvukov a jednoduchých príbehov v maličkom spracovaní. Uskutočnenie predstavenia závisí od epidemiologickej situácie a nových nariadení súvisiacich s vývojom pandémie.

Dĺžka predstavenia: 25 min., vstupné: dospelí 3 €, deti 2 €, pre deti od 10 mesiacov do 3 rokov. S finančnou podporou MK SR.

Nedeľa 11. október o 16:00 hod. Teátrium

Rozprávková geografia: ŽIDOVSKÉ ROZPRÁVKY

Hlupáci z Chelmu a Príbehy pre deti Isaaca Bashevisa Singera, nositeľa Nobelovej ceny za literatúru. Rabín bez hlavy autora Menachema Kipnisa. Uskutočnenie predstavenia zavisí od epidemiologickej situácie a nových nariadení súvisiacich s vývojom pandémie.

Dĺžka predstavenia: 55 min., vstupné: 4 €, predpredaj: 3,5 €, pre deti od 3 rokov.

Nedeľa 18. október o 16:00 hod. sála

PREMIÉRA!!!

Jozef Mokoš: HRA

Klauniáda o dvoch lenivých kocúroch a šikovnej myške. Uskutočnenie predstavenia zavisí od epidemiologickej situácie a nových nariadení súvisiacich s vývojom pandémie. Pri príležitosti 60. výročia založenia bábkového divadla v Banskej Bystrici. Réžia: Marián Pecko, účinkujú: Anna Hajduková, Ivana Kováčová, Andrej Polakovič, Mária Šamajová

Pre deti od 4 rokov, Vstupné: 4 €, podporené z verejných zdrojov Fondom na podporu umenia.

Nedeľa 25. október o 10:00 hod. sála

Maťa Grifelová: HMATULÁCI

Batolivá cesta dotykovo-rozprávkovou krajinou. Piata časť projektu Batolárium. Uskutočnenie predstavenia závisí od epidemiologickej situácie a nových nariadení súvisiacich s vývojom pandémie.

Dĺžka predstavenia: 40 min., vstupné: dospelí 3 €, deti 2 €, pre deti od 15 mesiacov do 3 rokov a rodičov. Podporené z verejných zdrojov Fondom na podporu umenia.

Nedeľa 25. október o 16:00 hod. Teátrium

Jakob Streit: O CHLAPCOVI, KTORÝ VYMENIL SVOJU ČIAPKU ZA ČOKOLÁDU

Protiklamárska rozprávka o zamrznutých ušiach, zlom škriatkovi a dobrých palacinkách. Uskutočnenie predstavenia závisí od epidemiologickej situácie a nových nariadení súvisiacich s vývojom pandémie.

Pre deti od 4 rokov, dĺžka predstavenia: 50 min., vstupné: 4 €, predpredaj: 3,5 €. Realizované s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja.

Štvrtok 29. október o 15:00 hod. sála

JESENNÉ PRÁZDNINY!!!

Jill Tomlinson: O MALEJ SOVE, KTORÁ SA BÁLA TMY 

Kto sa bojí, musí do lesa. Čarovná cesta, na ktorej svietia sovie oči. . Uskutočnenie predstavenia závisí od epidemiologickej situácie a nových nariadení súvisiacich s vývojom pandémie.

Dĺžka predstavenia: 60 min., vstupné: 4 €, pre deti od 4 rokov. Realizované s finančnou podporou BBSK.

Piatok 30. október o 10:00 hod. sála

JESENNÉ PRÁZDNINY!!!

Honorata Mierzejewska – Mikosza: ŠEPOTY LESA

Divadelné rozprávanie o živote stromov. Uskutočnenie predstavenia závisí od epidemiologickej situácie a nových nariadení súvisiacich s vývojom pandémie.

Pre deti od 2 do 5 rokov, vstupné: 4 €, dĺžka predstavenia: 50 min. Podporené z verejných zdrojov Fondom na podporu umenia. Realizované s finančnou podporou BBSK. Podporené Poľským inštitútom v Bratislave.

PROGRAM PRE DOSPELÝCH

Streda 7. október o 19:00 hod. Teátrium

Božena Slančíková -Timrava, Elena Maróthy – Šoltésová: VARIÁCIE LÁSKY

Dramatizácia dvoch diel v jednej inscenácii: B. S. Timrava Za koho ísť?, E. M. Šoltésová Moje deti. Uskutočnenie predstavenia závisí od epidemiologickej situácie a nových nariadení súvisiacich s vývojom pandémie.

Dĺžka predstavenia: 65 min., vstupné: 4 €, predpredaj: 3,50 €,  študenti/študentky: 3,50 €, predpredaj: 3 €, seniori, seniorky: 2 €.

Streda 14. október o 19:00 hod. Teátrium

Ivona Buková: T.V. RECEPTY

O živote Terézie a Jána Vansu z Fortničky. Uskutočnenie predstavenia závisí od epidemiologickej situácie a nových nariadení súvisiacich s vývojom pandémie.

Dĺžka predstavenia: 70 min., vstupné: 4 €, predpredaj: 3,50 €, študenti/študentky: 3,50 €, predpredaj: 3 €, seniori, seniorky: 2 €.  S finančnou podporou Nadácie Tatra banky.

Streda 21. október o 19:00 hod. sála

Václav Havel: MOTÝĽ  NA  ANTÉNE

Jednoaktová komédia Václava Havla oscilujúca na hranici medzi ideálmi a skutočnosťou, konaním a nekonaním, logikou a blázincom. Uskutočnenie predstavenia závisí od epidemiologickej situácie a nových nariadení súvisiacich s vývojom pandémie. Prvé uvedenie hry na Slovensku. V réžii renomovanej režisérky Sone Ferancovej. Pri príležitosti 100. výročia vzniku Československej republiky.

Dĺžka trvania: 60 min., vstupné: 6 €, predpredaj: 5,50 €, študenti/študentky: 5,50 €, predpredaj: 5 €, seniori, seniorky: 3 €. Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. 

Streda 28. október o 19:00 hod. sála

Jean Genet: SLÚŽKY

Veľmi trpká komédia o temných zákutiach mysle. Uskutočnenie predstavenia závisí od epidemiologickej situácie a nových nariadení súvisiacich s vývojom pandémie.

Dĺžka predstavenia: 70 min., vstupné: 6 €, predpredaj 5,50 €, študenti, študentky: 5,50 €, predpredaj: 5 €, seniori, seniorky: 3 €.

Zmena programu vyhradená!

Opatrenia proti šíreniu koronavírusu postihnú celú kultúru v našom meste i regióne.  Štátna opera ruší októbrové predstavenia až do odvolania. Z toho dôvodu je pozastavený aj predpredaj vstupeniek. Všetky plánované podujatia zrušila aj Štátna vedecká knižnica a rovnako postupuje aj Divadlo z Pasáže, ktoré v utorok večer ešte uvedie v CNK Záhrade  predstavenie Norma…

Zvykne sa vravieť, že keď rinčia zbrane, múzy mlčia. Teraz by sa dalo povedať, že keď zúri korona, divadlá nehrajú. Je to obrovská škoda pre všetkých priateľov kultúry, pretože tú potrebujeme nielen v dobrých časoch, ale aj v tých ťažkých…

Zdroj: Monika Tatarková a (tom), Foto: BDNR