Divadelný štvrtok SOS: Veľa kriku pre nič v podaní Divadla RAMAGU

KULTÚRA
0 /

Stredoslovenské osvetové stredisko v Banskej Bystrici uvedie vo štvrtok 20. augusta 2020 o 19:00 hod. na Nádvorí SOS Dolná 35,  v rámci Divadelných štvrtkov hru Wiliama Shakespeareho „Veľa kriku pre nič“ v podaní hercov Divadla  RAMAGU zo Spišskej Starej Vsi.

Veľa kriku pre nič

Frivolný príbeh o láske romantickej aj láske hašterivej skrýva v sebe mnoho ďalších rovín. Kto bude sledovať pozorne, nájde odkaz o tom, ako klebety narobia trampoty.

„Uvidíte, ako sa postavy vymknú autorovi spod pera, riadiť cesty srdca je nemožné aj pre velikána Wiliama Shakespeara. Zabavíte sa, dojmete sa a nakoniec budete spokojní, lebo keď už nie v živote, aspoň v divadle budú škodcovia odhalení,“

hovorí  režisér a odborný pracovník SOS pre divadlo Maroš Krajčovič.

Hrajú: Lukáš Marhefka, Simona Marhefková, Zdenko Dudžák, Lenka Kováčiková, Michal Novák, Dušan Kubáň

Úprava scenára: Dušan Kubaň

Réžia a scénografia: Michal Novák a Dušan Kubaň

Divadlo RAMAGU

Je umelecký kolektív mladých ľudí, ktorí sa rozhodli pôsobiť na poli umenia v oblasti Pienin a Zamaguria. Pôsobia v ňom aj pre Bystričanov známe osobnosti Dušan Kubán a Michal Novák, ktorých mohli vidieť v nezabudnuteľných inscenáciách (Neprebudený, Zápisky dôstojníka ČA a ďalšie) už viackrát aj na doskách Divadelných štvrtkov.

Divadlo RAMAGU prináša každý rok nové divadelné inscenácie a presadzujú sa na všetkých úrovniach divadelných súťaží na Slovensku, ktoré ich zaväzujú k tvorbe s náročnými kritériami kvalitného neprofesionálneho divadla.

Vstupné je 5 €, predpredaj v IC BB. V prípade nepriaznivého počasia sa hrá v sále V PODKROVÍ.

Zdroj: SOS BB, Foto: Divadlo RAMAGU