Divadelný štvrtok v SOS Banská Bystrica O ženách a mužoch

KULTÚRA
0 /

Stredoslovenské osvetové stredisko Banská Bystrica, Dolná 35  Vás vo štvrtok 7. marca 2019 o 18:00 hod. pozýva do Komornej sály SOS na divadelné predstavenie O ženách a mužoch.

 Divadlo LuNetrDlo z Partizánskej Ľupče uvedie hru O ideálnom mužovi a ideálnej žene. O čakaní na príchod milovanej osoby. O opúšťaní a schádzaní. O pravej láske. O zatváraní kufra, varení držkovej polievky a volebnom práve, O púšťaní plynu, trávení, strieľaní do hlavy a otváraní krabičky cigariet. O zbieraní známok, varení fašírky z hada, a o radostnej starobe…

lunetrdlo-predstavenie-o-zenach-a-muzoch-06

Ľupčianske netradičné divadlo pôsobí na ochotníckej scéne už vyše 20 rokov. Inscenuje výlučne vlastné texty, prevažne humorného charakteru, ktoré prezentuje na početných predstaveniach, prehliadkach a festivaloch. Banskobystrickému publiku nie je tento súbor neznámy. Predstavil sa už aj v cykle Divadelných štvrtkov.

Hru O ŽENÁCH A MUŽOCH spracoval na motívy hry Zdenka Podskalského režisér LuNetrDla Jaroslav Janíček. Rozohráva v nej deväť poviedok o vzťahu dvoch pohlaví, ktoré majú medzi sebou tak veľa sporov len preto, lebo nemôžu žiť jeden bez druhého. Lebo je to všetko o tom najrozšírenejšom ľudskom cite – o láske.

lunetrdlo-predstavenie-o-zenach-a-muzoch-07

„Asi každý v sále si nájde repliku, kedy si povie: „veď toto som ja“. Komédia o nepolitizovaní, neriešení globálneho otepľovania a výstavbe aquaparku na Gerlachu. Len o hľadaní toho druhého. Alebo aspoň o návode, ako to urobiť, aby si ten druhý nepustil omylom plyn. Inscenácia, ktorú sa oplatí vidieť,“

hovorí režisér a odborný pracovník SOS pre divadlo Maroš Krajčovič.

maros-krajcovic

Účinkujú Alžbeta Kráľová, Katarína Nemcová, Zuzana Úradníčková a Jaroslav Janíček. Réžiu má Jaroslav Janíček.

Predpredaj vstupeniek je v Informačnom centre BB do 7. marca 2019 do 13:00 hod.. V deň predstavenia budú vstupenky (ešte možno) k dispozícii od 17.30 v SOS. Vstupné je 5 €.

Lunetrdlo plagat

 

 

Zdroj: SOS BB