Divadelný štvrtok v SOS s Celkom malým divadlom a inscenáciou Helverova noc

KULTÚRA
0 /

Stredoslovenské osvetové stredisko v cykle DIVADELNÝ ŠTVRTOK SOS pripravilo aj na október divadelné predstavenie. Vo štvrtok 17. októbra 2019 sa o 18:00 hod. v komornej sále SOS, Dolná 35 v Banskej Bystrici predstaví Celkom malé divadlo zo Starého Tekova s inscenáciou HELVEROVA NOC.

Celkom  malé divadlo – Helverova noc

Hrajú Ria Mészárošová a Petr Mészároš pod režisérskou taktovkou Eda Šebana.  Táto hra Ingmara Vilquista v podaní Tekovčanov je veľmi silnou výpoveďou, ktorá akoby bola šitá na súčasnosť, hoci sa odohráva v bližšie neurčenom čase.

„Protagonisti Celkom malého divadla rozohrajú príbeh psychicky hendicapovaného Helvera, ktorý je spočiatku plný nadšenia z udalostí, ktoré sa dejú za dverami bytu, až kým sa sám nestane terčom útokov,“

hovorí Mgr. art. Maroš Krajčovič, režisér a odborný pracovník SOS pre divadlo.

Možno ste zvedaví o čom to je. Možno to pochopíte hneď. Možno až na konci. Možno nepochopíte… Možno dokonca Helvera poznáte. Možno je to váš sused. Možno je dieťaťom. Možno sa to bude zdať niekomu nereálne. Niekomu možno až príliš reálne.

Niekto to asi naozaj zažil. Alebo o tom možno niekde čítal. Možno poznáte Gilberta. Možno sa aj zasmejete. Niektorí si možno poplačú. Možno prídete zas. Možno už nikdy. A možno nie ste ani diváci. Dnes v noci múdri ľudia nespia…

Vstupné je  5 €. Vstupenky bude možné zakúpiť v predpredaji v Informačnom centre mesta Banská Bystric na Námestí SNP 1.

Autor: (dem), Foto: ilustračné