Divadelný štvrtok s Riou a Petrom Meszárošovcami z Celkom malého divadla

KULTÚRA
0 /

Stredoslovenské osvetové stredisko vás srdečne pozýva na ďalší letný Divadelný štvrtok na NÁDVORÍ SOS na Dolnej 35 v Banskej Bystrici. Príde Celkom malé divadlo…

Tentoraz sa so svojou novou inscenáciou predstavia, bystrickému publiku dobre známi, manželia Ria a Peter Mészárošovci z Celkom malého divadla zo Starého Tekova. Vo štvrtok 18. augusta 2022 o 20:30 hod. uvedú komediálnu drámu českého autora Petra Strnada s názvom AKO UVARIŤ ŽABU.

Syndróm varenej žaby predstavuje v psychológii termín, definujúci neschopnosť alebo neochotu človeka adekvátne reagovať na hrozby z okolia, ktoré nevznikajú náhle, ale objavujú sa pomaly a postupne narastajú do takej miery, že ľudskú bytosť úplne pohltia.

„Presne ako v starej bájke o žabe, ktorú keď hodíte do hrnca s vriacou vodou, tak z neho okamžite vyskočí, ale ak budete vodu v hrnci zohrievať postupne, žaba bude sedieť na dne dovtedy, kým bude neskoro a nakoniec sa uvarí,“

hovorí Mgr. Dušan Jablonský, metodik SOS pre umelecké slovo a divadlo.

Problém, prenesený do sféry medziľudských vzťahov, spočíva hlavne v tom, že si len málokto včas uvedomuje, že sa nachádza v úlohe pomaly varenej žaby a že s ním niekto neustále manipuluje smerom, ktorým ísť nechcel. A o tom je aj príbeh hlavnej hrdinky tejto inscenácie Dany.

Príďte vo štvrtok 18. augusta na zaujímavý divadelný kus Celkom malého divadla v meste pod Urpínom. Príjemný umelecký zážitok.

Zdroj: SOS , Foto: Celkom malé divadlo