Benefičný Angelus Fest predstavil nové miesto konania a prvých 6 vystupujúcich kapiel

KULTÚRA
0 /

Prvý jún 2024 nebude len sviatkom všetkých detí, ale aj fanúšikov metalu a rocku v Banskej Bystrici a okolí! Organizátori štvrtého ročníka benefičného open-air festivalu Angelus Fest predstavili nový areál koncertu. Prvých 6 vystupujúcich kapiel (do zostavy pribudnú ešte 2 ďalšie) a prezradili, komu bude venovaný výťažok (celé vyzbierané vstupné) z podujatia.

Po prvých troch ročníkoch, ktoré sa uskutočnili na banskobystrickom amfiteátri, dochádza k zmene miesta konania festivalu – 1.6.2024 sa fanúšikovia tvrdej muziky zídu v záhrade Vily Dominika Skuteckého. Nový areál prináša svoje výhody (blízkosť autobusovej a železničnej stanice), ale aj obmedzenia (festival bude musieť končiť o 22:00)…

SIX DEGREES OF SEPARATION

SIX DEGREES OF SEPARATION

Headlinermi festivalu budú zahraničné kapely JUODVARNIS (dark-metal, Litva) a SIX DEGREES OF SEPARATION (soul-metal, Česko), ale aj domáci matadori ABSTRACT (instrumental metal).

JUODVARNIS – Ieškojimas

„Kapela SIX DEGREES OF SEPARATION se na scéně pohybuje od roku 1996 a v nynější sestavě od roku 2004. Na kontě má 7 řadových alb a v současné době se nachází ve víru příprav následníka alba “Old Dogs” z roku 2020. Během vystoupení na Angelus Festě, na který Vás kapela srdečně zve, Vám představí průřez většinou alb. Těšíme se na Vás,“

pozývajú fanúšikov skúsení muzikanti spoza rieky Moravy.

Six Degrees Of Separation – Optionless (For Kaku)

„S ABSTRACT sme hrali už na prvom ročníku Angelus Fest a myšlienka tohto festivalu sa nám veľmi zapáčila. Jednoznačne treba pomáhať ľuďom, ktorí pomoc potrebujú a keď sme boli oslovení hrať aj na tomto ročníku, tak sme ponuku bez váhania prijali. Chalani, ktorí festival organizujú, sú nielen našimi dobrými kamarátmi, ale aj skvelými organizátormi, aj to je tiež ďalší z dôvodov. Na vystúpenie na Angelus Feste sa špeciálne pripravujeme, naši fanúšikovia sa môžu tešiť, pretože predstavíme ďalšie nové skladby z pripravovaného albumu a takisto aj nový pódiový vizuál. Názov nového albumu zatiaľ neprezradíme, toto sa fanúšikovia dozvedia priamo na Angelus Feste. Týmto pozývam všetkých našich fanúšikov, ako aj ľudí, ktorí chcú pomôcť dobrej veci, aby sa na Angelus Fest prišli pozrieť a vychutnali si nie len dobré kapely a muziku, ale zároveň aj pomohli dobrej veci,“

dodáva Lego, líder bansko-bystrickej kapely ABSTRACT.

ABSTRACT – Silhouettes

Aj heavy/power metalová päťčlenná formácia EUFORY z Martina priletí na Angelus fest! Gitarový dvojzáprah, pumpujúca bassa, spev, siahajúci od temných tónov až po nebeské výšiny, to všetko poháňané dravým motorom za bicími – nezastaviteľná Mia Hodoňová!

Kapela v roku 2023 zažila viacero míľnikov. Pod hlavičkou Smile Music Records vydala v poradí tretí štúdiový album s mystickým názvom „Fifth Dimension“, ktorý žne úspechy doma aj v zahraničí. Singel „Falling Into Nowhere“ dostal videoklip, natočený v unikátnom kostole z 13. storočia.

EUFORY

EUFORY

Naopak, titulný song „Fifth Dimension“ kapela opatrila videoklipom, kde zaexperimentovali s umelou inteligenciou, pravdepodobne ako jedni z prvých na Slovensku! V závere roka došlo aj k obmene na poste frontmana a za mikrofón sa postavil talentovaný Marek Milo. EUFORY sú nadšení, že môžu svoju tvorbu, ako aj čerstvú spevácku posilu predstaviť aj slovenskému publiku na benefičnom festivale Angelus fest a tešia sa na Vás!!!

EUFORY – Falling Into Nowhere

Pestrú zostavu dopĺňajú kapely KAZOSTROJ (temnopank) a SEKTOR 20,0 (punk-hardcore).

Tak, ako je to pri koncertoch pod hlavičkou „Angelus“ zvykom, organizátori venujú celé vyzbierané vstupné na dobročinné účely – tentoraz na nákup prístroja (inštrumentária pre rigídnu bronchoskopiu), slúžiaceho na diagnostiku a liečbu ochorení centrálnych dýchacích ciest pre potreby Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici.

Viac informácií získate na: www.angelusfest.com a https://www.facebook.com/angelusfestbb/.

FB udalosť: https://www.facebook.com/events/827668122393185

Zdroj: Vlado Lauko, Foto: archív kapiel a ilustračné