Benefičný Angelus Fest 2022 sa blíži, z výťažku podporí projekt Svetielka nádeje

KULTÚRA
1 /

Viete, ako sa povie „spojenie  ľudí s dobrým srdcom zo slovenskej rockovej a metalovej scény“ na 11 písmen? Krížovkári budú asi tápať, fanúšikovia rockovej hudby však správnu odpoveď poznajú: „Angelus fest“!

Po vydarenom prvom ročníku benefičného metalového festivalu Angelus Fest, na ktorom vystúpilo 8 kapiel na čele s DOOMAS, RAMCHAT či ABSTRACT a na vstupnom sa podarilo vyzbierať takmer 4 000 € pre OZ Onkológia Banská Bystrica, sú už v plnom prúde prípravy na ročník druhý – Angelus Fest 2022.

ČAD

ČAD

Tohtoročný benefičný metalový festival sa uskutoční sa opäť na banskobystrickom Amfiteátri Paľa Bielika a fanúšikovia sa 11. júna 2022 môžu tešiť na vystúpenia 10 výborných slovenských kapiel rôznych metalových štýlov.

Headlinermi budú populárni Svätojurčania ČAD, originálni Martinčania LUNATIC GODS či domáci matadori PYOPOESY. Zaujímavé vystúpenia budú mať aj ďalšie účinkujúce kapely.

Celý výťažok z benefičnej akcie bude venovaný OZ Svetielko nádeje. Podporiť peknú myšlienku môže ktokoľvek, nezávisle na tom, aký hudobný žáner je jeho obľúbený, stačí poslať ľubovoľnú sumu priamo na účet OZ Svetielko nádeje: SK83 1100 0000 0026 2075 6262 s variabilným symbolom: 24 a do správy pre prijímateľa uviesť Angelus Fest.

„Svetielko nádeje je občianske združenie, ktoré už 20 rokov pomáha deťom s onkologickými a inými vážnymi ochoreniami a ich rodinám. Je to najstaršie združenie svojho druhu na Slovensku, ktoré úzko spolupracuje s Detskou fakultnou nemocnicou s poliklinikou v Banskej Bystrici, špeciálne s jej detským onkologickým oddelením. Svetielko nádeje prevádzkuje aj jediný detský mobilný hospic na  strednom Slovensku, ktorého poslaním je bezplatne poskytovať paliatívnu starostlivosť nevyliečiteľne chorým a zomierajúcim deťom v ich domácom prostredí a poskytovať podporu ich rodinám,“

hovorí riaditeľ OZ Svetielko nádeje Igor Obšajsník.

Igor Obšajsník

Igor Obšajsník

Ďalej dodáva:

„Výťažkom z festivalu podporíme realizáciu projektu Nový priestor pre nádej, cez ktorý Svetielko nádeje pomáha zabezpečiť dispozičné úpravy a potrebné zariadenie pacientskych izieb a spoločných priestorov ako je detská herňa priamo na onkologickom oddelení.“

O projekte Nový priestor pre nádej sa dozviete viac tu: https://www.svetielkonadeje.sk/novy-priestor-pre-nadej.

Castaway

Castaway

Okrem silnej zostavy kapiel organizátori sľubujú aj vylepšenia areálu (väčšie pódium, viac slnečníkov a výčapov, vratné poháre s logom festivalu a pod.), takže sa naozaj máme na čo tešiť.

Viac informácií nájdete na oficiálnom webe aj FB Angelus Fest www.angelusfest.com alebo https://www.facebook.com/angelusfestbb.

Festival podporilo dotáciou Mesto Banská Bystrica, sponzorsky pivovar Urpiner, granty poskytli 365.nadácia, Nadácia Tatrabanky a Nadácia SPP.

Zdroj: Vlado Lauko, Foto: Angelus Fest a ilustračné