Ars Poetica Neosoliensis na Luciu v Cikkerovej sieni

KULTÚRA
0 /

Už tento štvrtok 13. decembra 2018 presne na Luciu sa decembrovým cyklom uzavrie 8. ročník Ars Poetica Neosoliensis 2018.  Záver roka je venovaný banskobystrickému literárnemu klubu LITERA 2, v ktorom sa návštevníkom predstaví časť jeho poetov resp. poetiek.

Na záver poetického večera uvedenú do života Zborník členov LITERA 2  s poradovým číslo 26. pod názvom „Nepovinné čítanie“, v ktorom publikujú svoju tvorbu jeho členovia. Decembrová Ars Poetica Neosoliensis v Cikkerovej sieni historickej Radnice začína vo štvrtok o 17:00 hod.

plagat ars poetica

Popri poézii nebude chýbať ani hudobno – spevná zložka podujatia, tentoraz s vychádzajúcimi banskobystrickými hviezdami šansónového neba, v kontrapunkte s profesionálmi na poli opernej hudby a spevu. Tí už preslávili Banskú Bystricu cez Štátnu operu či vlastnými koncertmi aj v ďalekom zahraničí.

Umelecký poeticko – hudobný večer bude zasadený do rámca vernisáže výtvarných diel taktiež banskobystrickej autorky a na záver organizátor Miroslav Kapusta pripravil, tak ako každý rok – Ars poetický punč. Bude to príjemné stíšenie s osviežením v tomto predvianočnom adventnom čase, takže pozvanie platí pre všetkých ľudí dobrej vôle.

miroslav kapusta1

Program pripravil a uvádza Miroslav Kapusta. S príhovormi vystúpia Jana Borguľová, Zlata TroligováBrigita Šimonová.

Ďalej účinkujú poetky Viera Borbášová, Danica Balažovicová, Vlasta Čupková, Elena Cmarková, Dagmar Šebanová, Božena Tesárová, Anna Štrofeková, Lea Weberová, Mária Pacerová, Angela Mušková, Janka Olejová a básnik Jaroslav Juzek.

ars poetica1

Hudba a spev: Roman Buhovecký (gitara a spev), Jozef Mareš (klávesy), Ivan Zvarík (operný spev) a Eva Cáhová (klavír). Výtvarnú scénu má na starosti Gabriela Auxtová, techniku a ozvučenie Martin Dubníček.

 

 

Zdroj: Miroslav Kapusta, Foto: ilustračné