Apríl vo Verejnej knižnici Mikuláša Kováča v Banskej Bystrici – program

KULTÚRA
0 /

Mesiac apríl sa aj vo Verejnej knižnici Mikuláša Kováča nesie v duchu ochrany našej planéty, pokračujúceho zážitkového vzdelávania pre deti a mládež aj obohacujúcich podujatí pre rôzne vekové skupiny. Už 3. apríla sa v zrekonštruovanej pobočke Sásová  Lietajúci kufrík uskutočnilo slávnostné otvorenie nového rozprávkového cyklu Lietajúci kufrík.

8. apríla sa v najväčšej pobočke knižnice, na Fončorde, uskutoční ďalšie z pravidelných stretnutí Knižného klubu Živena. Stáli i náhodní čitatelia tu majú priestor vymieňať si názory na prečítané knihy a dávať tipy na ďalšie zaujímavé čítanie.

10. apríla sa bude v pobočke Centrum konať premietanie filmu Meky s audiokomentárom, ktoré je prvotne určené slabozrakým a nevidiacim. Podujatie je súčasťou cyklu podujatí.

Pre deti je pripravených viacero zážitkových podujatí v rôznych pobočkách knižnice:

  • 10. apríla: Hravá angličtina – rozprávkové čítanie pre najmenších spojené s tvorivými dielňami v pobočke Sídlisko
  • 15. apríla: Kľúčik od rozprávky – rozprávkové stretnutie spojené s tvorivými dielňami v pobočke Fončorda
  • 16. apríla: Zamotané klbká – doobedňajšie čítanie s tvorivými dielňami a tipmi na detské čítanie v pobočke detskej literatúry

V zrekonštruovanej pobočke Sásová pripravila VKMK aj dve hodnotné podujatia – 18. apríla prednášku s lektorkou Bibiánou Krátkou Na ceste za sebapoznaním a 25. apríla besedu so známou spisovateľkou Petrou Džerengovou.

Viete, čo znamená protokol, etiketa, bontón, “chochmes”? Na prednáške známej odborníčky na protokol PhDr. Márie Holubovej, PhD. sa toho dozviete oveľa viac. Podujatie organizuje knižnica v termíne 24. apríla o 16:30 hod. v pobočke Centrum.

Príjemným spestrením kultúrnych podujatí v knižnici je v tomto mesiaci je vernisáž a výstava prác študentov ZUŠ Jána Cikkera Banská Bystrica.

V pobočke Fončorda predstavuje táto umelecká škola svoju tvorbu pod názvom Čiara, farba, tvar.

Mgr. Katarína Lehotská Mikuláková, marketingová manažérka Verejnej knižnice Mikuláša Kováča hovorí:

„Aj počas apríla u nás prebiehajú podujatia pre MŠ, ZŠ a SŠ, ktorými chceme nadviazať na školské osnovy i potreby škôl. Keďže sa mesiac apríl spája s ekológiou a ochranou prírody, aj u nás organizujeme podujatia zamerané na túto tému, napríklad Zachráň svoju planétu. Na všetky podujatia vás srdečne pozývame.“

Katarína Lehotská Mikuláková

Katarína Lehotská Mikuláková

Zdroj: VKMK Banská Bystrica, Foto: ilustračné