Ľubomír Motyčka: Svetový „úspech“ slovenskej vlády aj v Bystrici a Zvolene

Blog
4 /

Ešte tri percentá ľúbia túto vládu. Pyramída hlúposti, namyslenosti a neschopnosti.

Nie, nerobím si ilúzie o minulej vláde strany Smeru. V boji o moc príliš často prekračovala hranice únosnosti. V členskej základni už pred voľbami vládla veľká nespokojnosť. Aj ja som bol jeden z nespokojných.  

Preto sa netreba čudovať, že po voľbách prišlo delenie. A vytvorila sa nová strana, so stále väčšou dôveryhodnosťou. Nie je to zázrak, ale čo v politike je zázrak?

Som ľavicový, ale aj s istými konzervatívnymi sklonmi. Pozorne sledujem vývoj v KDH, len žiadny nevidím. Ale, vraj je. V ľavom spektre je situácia obdobná. Socialisti sa so svojou intelektuálskou politikou nad percento nevyhrabú a Dobrá voľba sa len tvári, že je. A má sklony kolaborovať. Lenže spolupráca s touto mocou neexistuje, je len podriadená kolaborácia. Ozaj a PS? Neviem, čo je to za stranu. Zjednodušene ju možno charakterizovať ako hysterickí a uletení liberáli.

Nadišiel čas boja o praktickú politiku. Strán, ktoré majú členskú základňu a sú schopné robiť reálnu politiku. Budem rád, ak sa do parlamentu vráti KDH či Maďari. Že to je pravica? My musíme myslieť na kompromisy a na to, že bude treba spolupracovať. A nie bezohľadne vládnuť.

Premiér úplne neokrôchane vykrikuje, že bude samosprávy ovládať a trestať. To je ako vo feudalizme. OĽaNO a jeho satelity sa stávajú symbolom násilia. A čo tie tri percentá, ktoré sú spokojné? Jeden z ich reprezentantov mi dnes hrubo a vulgárne vynadal za iný názor. To sú oni. Tupé stádo bez schopnosti myslieť. To je zvyšok vlaňajších volieb.

Igor Matovič

Igor Matovič

Na prvom mieste je korona. A človeku je do plaču, keď zistí, že Bangladéš je na tom lepšie ako my. Lebo netestujú, ale ponúkajú liek, ktorý pomáha. V Srbsku sedia ľudia na terasách, chodia bez rúšok a sú európski lídri v očkovaní, pred Úniou.

My sa chválime novými a novými celoplošnými antigénovými testami. Už aj do zadkov nám ich chce pchať premiér, ako sviniam. Len nech si to vyskúšajú sami na sebe a nás do toho neťahajú, len nás zbytočne zneisťujú a vytvárajú medzi ľuďmi chaos.  

 Aj dnes zbytočne umreli ľudia vinou vládnej politiky. V koľkých rodinách je plač a zúfalstvo. Do toho zvolíme špeciálneho prokurátora s pochybnou morálnou povesťou. Takto budujeme spoločnosť zla.

Primátori

Primátori

Áno, treba sa postaviť proti. Treba podporiť referendum. A je mi jedno, či bude v schránke obálka od Smeru alebo Hlasu či SNS. Podpíšem. A pôjdem aj za susedmi.

Nátlak pyramídovo klesá dole. Sú známe problémy Banskej Bystrice a Zvolena. Remišovej ministerstvo, to s prívlastkom najhlúpejšie, sa rozhodlo diktovať, presadzovať svoj názor. Čo sa babe chcelo, to sa jej prisnilo.

V utorok máme zastupiteľstvo mesta, kde sa ohlásil aj štátny tajomník toho ministerstva pán Ledecký. Ten, čo nevie pochopiť, že nátlakom nič nedosiahne. On chce diktovať samospráve, nie slúžiť občanom. On sa cíti ako feudál. Až sa nechce veriť, že pred vstupom do veľkej politiky bol starosta na východe.

No, nech sa len teší. Budem ostrejší a tvrdší nielen ako Blaha, ale aj ako Pročko – na jeho ministerstvo, ale aj na ich piatu kolónu v našom meste –  Banskobystrickú alternatívu. V tejto problematike ju vedie neskúsený a aj veci neznalý poslanec Dávid Kapusta, veľký bojovník proti mestu, hoci sa pasuje na univerzálneho odborníka. Tárať vie, len nevie rozlíšiť medzi tým, čo je služba občanom a čo posluhovanie momentálne mocným, ohlúpnutým funkciami.

Vladimír Ledecký

Vladimír Ledecký

Vyzerá to tak, že práve  on by mal byť jedným z tých neznámych ministerských expertov,  o ktorých hovoril štátny tajomník Ledecký. Som schopný tomu uveriť. Kde by Remišová pripustila, aby tam bol niekto múdrejší od nej? A to je sakramentsky nízko postavená latka.

No budú to mať alternatívci ťažké pri obhajovaní ministerstva proti oprávnenému záujmu mesta na zastupiteľstve. Na stranu Banskej Bystrice a Zvolena sa v pondelok postavil aj Banskobystrický samosprávny kraj prostredníctvom odbornej komisie.

Čo vy na to pani poslankyňa BBA Kasová, inak vedúca oddelenia územného plánovania a životného prostredia na Úrade BBSK? Ešte stále si myslíte, že pravdu má ministerstvo a nie samosprávy?

Hana Kasová a David Kapusta

Hana Kasová a David Kapusta

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: ilustračné

Ľubomír Motyčka