Ľubomír Motyčka: Ozvime sa aj my, dôchodcovia

Blog
0 /

Kde kto sa teraz v kríze hlási o slovo. Aj so svojimi požiadavkami. Niektorí už nepýtajú – napríklad dopravcovia z UNASu či maličká časť učiteľov, ktorá sa vyhlasovala za väčšinu. A prečo aj. Už je po voľbách…

Požiadavky dôchodcov

Niektorí začali natŕčať ruky a pýtať. Je načase, aby sme sa ozvali aj my, dôchodcovia. Už sme sa rozlúčili s 13. dôchodkom, lebo chápeme situáciu. Nie sme hyeny, aby sme teraz žobrali a protestovali.

Aké sú naše požiadavky? Zvýšte rodinné prídavky, lebo potrebujeme počuť džavot detí a ich smiech. Oni sú budúcnosťou národa.

Pomôžte mladým, ktorým klesajú príjmy, lebo splácajú úvery a žijú zo dňa na deň. Pomôžte malým podnikateľom a živnostníkom, aby sa po tom všetkom čo najrýchlejšie spamätali a platili odvody či dane štátu.

Zosilnite reklamu zdravého spôsobu života a návratu k skutočným hodnotám. Svet sa mení, musí sa meniť a je prirodzené, že mnohé zmeny ťažko akceptujeme. Ale ohlupovanie národa, učenie k surovosti a cynizmu, idiotskému individualizmu sa nám objektívne nepáči.

A ešte, pri všetkej skromnosti, stále sa poukazuje na Rómov ako na parazitov a príživníkov. Zbavme sa tohto predsudku. Ukážme už konečne na všetkých darebákov. I na tých, ktorí sa hrajú na elitu. A vôbec, úplne na všetkých.

Prepáčte, že sa usmievam

Prepáčte, že s manželkou sami chodíme po hore a nesedíme len doma. Prepáčte, že sa vysmievam hlúposti. A teraz pridávam niečo, dokonca nemorálne. Len preto, aby sme sa viacerí pousmiali, nemusíme sa rehotať.

Bez rúška ani na krok. Nespochybňujem to. Treba sa chrániť. Situácia je vážna.
Múdry človek sa odpradávna chráni. Na tejto fotografii ponúkam ochranu, ktorá má asi 3 000 rokov. Prezervatív z jahňacieho črievka. Keď bude zasa všetko v poriadku, nájdete ho v Egyptskom národnom múzeu v Káhire.

Môžem si dovoliť trochu cynické žarty. Patrím medzi najohrozenejšiu skupinu. A ak sa to má stať, Boh ma radšej prijme usmiateho ako nasraného.

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: ilustračné

Ľubomír Motyčka