Ľubomír Motyčka: Niet medu bez žihadla

Blog
0 /

Zato žihadlo bez medu sa nájde. Zhruba pred dvoma týždňami som uverejnil fotografie plota na začiatky Laskomerskej ulice.

Vystrčeného do úzkej cesty bez chodníka. Kde kto sa do mňa pustil a zlomyseľne ma školil. Mladí politici, ktorí sa naučili, že osobné spory sú politika. Nuž, majú svoju úroveň poznania.

Ibaže, mne nešlo o hašterenie sa, ale o zníženie ohrozenia chodcov, cyklistov, no najmä ŠKOLÁKOV. V prvej fáze sa podarilo zmenšiť zabratie verejného priestranstva. Ale, stále ostalo. Takže, zápas pokračoval.

A vraj to takto povolil stavebný úrad…Bol som sa tam opýtať, vedúci si to overí, ale hneď to spochybnil. Stavebný úrad predsa nemôže schvaľovať zabratie verejného priestranstva len tak.

Znovu opakujem, nejde mi o hašterenie sa a ani pretláčanie, kto je silnejší. Navyše, táto stavba má kopu iných problémov, ku ktorým sa teraz nechcem vyjadrovať.

Podstatné je to, že konečne som mohol urobiť tretiu fotografiu. Už je plot v medziach pozemku a nie na ceste.

Mohol by som teraz machrovať, zbierať politické body. Na to však kašlem. Nielen ako poslanec, ako človek som rád, že tento, inak banálny problém je vyriešený. Tu ide naozaj o životy a zdravie ľudí.

Takže, namiesto nafukovania sa ďakujem všetkým, ktorí sa na vyriešení problému podieľali. Dokonca aj developerovi, ktorý to urobil tak ako urobil. Namiesto pýchy potrebujeme pokoru.

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: autor

Ľubomír Motyčka