Ľubomír Motyčka: Letné šialenstvo

Blog
9 /

Jeho podoby môžu byť rôzne. Najmä vtedy, keď sa situácia skomplikuje vydareným počasím A taký týždeň teraz prišiel. A v utorok bol vraj najhorúcejší deň.

Myslel som si, že pri vchode na bystrickú pláž je nejaká tržnica. Fotku odtiaľ nemám, ale ilustračiek preplnených miest na kúpanie či oddych je po celom Facebooku viac ako dosť. Aj tá z nášho plážového kúpaliska v Banskej Bystrici.

Ak sa už teraz nezvýši počet infikovaných koronou, tak už nikdy. Dlhé rady vo Veľkom Mederi, na lanovky v Tatrách a samozrejme s patričnými nadávkami aj tu v Banskej Bystrici.

Ja som občas netrpezlivý. Pýtal som sa na dlhšie čakanie pri kasách, aj v obchodoch. Vraj to teraz tak ide. Niečo sa pridalo a kasy pracujú pomalšie.

Okrem toho leto bolo doteraz až veľmi premenlivé. Načo brať viac brigádnikov. Pár dní sezónu nezachráni a ktovie ako bude ďalej. Nevraviac o všeobecne nižšej úrovni služieb, ako napríklad v Čechách.

V každom prípade, vyzerá to na vrchol sezóny. Už skoro všade sú „prvomájové sprievody“. Korona si oblizuje prsty. Kamarát, hovoril som s ním včera, našťastie zažil rozum. Odišiel do Chorvátska na Pag. Všetko je poloprázdne a služby výborné.

Konečne odleteli aj chartre. Na Cyprus, Rodos, Krétu….Vraj je to úžasné. Málo ľudí, žiadna hrozba choroby.

Uvidíme, čo nám leto teraz narobí. A už aj narobilo. Náš premiérko zistil, kto je na vine, že medzi jeho vernými je vojenský agent. Ten sa už aj vzdal funkcie. No aby sme vedeli, na vine je Pelle… Vyzerá to tak, že kombinačné schopnosti súčasného premiéra sa stupňujú s teplotou vzduchu. Ešteže mu stále má kto zatlieskať.

Ozaj, dávam aj nejaké ilustračné fotky. Tie masové si pozrite z Facebooku. Ja som vždy len tam a vtedy, keď je dobre…

A ešte čakačka na Rysy:

https://www.facebook.com/159478207445014/videos/280855759883143

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: autor a ilustračné FB

Ľubomír Motyčka