Ľubomír Motyčka: Ďalší podvod na občanoch?

Blog
54 /

Lenže klamstvo sa už šíri jedna radosť a klamstvu prispôsobujú svoje informácie aj novinári. Taký Kuciak sa môže v hrobe obracať, ako novinári nehľadajú pravdu, lebo on hľadal pravdu a preto zomrel, no mnohí jeho kolegovia si miesto toho užívajú výslnie poloprávd a manipulácií.

Vieme o tom, že Donovaly dnes zamestnávajú v cestovnom ruchu cca 1 000 ľudí? A kupujú prevažne slovenské potraviny do reštaurácií? Je tam 8 až 10 000 lôžok, čo predstavuje už slušný priemysel cestovného ruchu.

Ibaže Donovaly majú jednu smolu. Mnoho ubytovacích zariadení vlastnia, minimálne z hľadiska morálky, ale aj zákona, dosť čudní ľudia. To je fakt, ale kvôli tomu zničíme to, čo sa vybudovalo? Okrem toho robia tam ľudia, ktorí s tým nemajú nič spoločné.

Rozbehla sa negatívna kampaň okolo haly s možnosťou celoročného lyžovania. Niečo podobné som videl v Dubaji a šesť takýchto či podobných hál funguje v Európe.

Prečo vlastne? Útržky informácií sa dozvedám z hysterických reakcií na Facebooku. Nebude voda, vyrúbe sa veľa stromov, nebude elektrina. Je veľa tých čo tvrdia svoju pravdu. A nikto nekladie otázky.

Vie niekto o tom, že problém elektrickej energie i vody má riešenie? Roky známe a novinárom na zverejnenie ponúkané? Ale, načo to publikovať?

Výrub stromov je plánovaný od roku 2011. Prečo o tom hovoriť? Prečo hovoriť o tom, že je súhlas od Štátnej ochrany prírody i od VÚC? Zmena názoru je však už publikovaná. Ja sa len skromne pýtam, na základe čoho došlo k zmene postoja? Pán Lunter mi zatiaľ nedvíha telefón. Pozor, to nemá byť obvinenie.

Výrub stromov je plánovaný od roku 2011. Prečo o tom hovoriť? Prečo hovoriť o tom, že je súhlas od štátnej ochrany prírody i od VÚC? Zmena názoru je však už publikovaná. Ja sa len skromne pýtam, na základe čoho došlo k zmene postoja? Pán Lunter mi zatiaľ nedvíha telefón. Pozor, to nemá byť obvinenie. Má veľa starostí.

Potreboval by som vedieť, prečo sa všade uverejňuje fotka z Donovál asi kilometer od miesta, kde má hala stáť?

A rád by som videl hárky s 22 000 podpismi. O akcii dokopy nikde nebolo počuť a tu zrazu bác, hneď 22 000 podpisov.

Prosím racionálne odpovede, kým sa rozhodnem. A novinárov prosím, aby nerobili hanbu Kuciakovi. Nech poctivo hľadajú pravdu.

A nech sa pýtajú hoc aj na to, či tu nejde o boj nejakej konkurencie, kde dezinformácie používajú ako osvedčenú zbraň. Pribudlo by dokopy cca 500 pracovných miest v hale i v ubytovacích zaradeniach. Bez dymu, bez zabratia ornej pôdy…

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: vizualizácia Donovalley Resort a ilustračné

Ľubomír Motyčka