Ľubomír Motyčka: Čo sa babe chcelo, to sa jej prisnilo

Blog
5 /

Som drsný, ale inak to nejde. Bola tá pani pri zmysloch?

V živote by som neveril, aký Absurdistan sa stane z nášho Slovenska. Nejakým zázračným spôsobom sa podarilo isté vyše 30 – ročné vyvrcholenie nášho demokratického vývoja. Verím, že horšie to byť už ani nemôže. Kamkoľvek sa človek pozrie, všade kvitne hlúposť.

Napríklad potrebujeme vakcíny. Remišová sa rozhodne, že ruská vakcína je geopolitická zbraň Moskvy. Nech len ľudia umierajú. Ona niečo také nechce. A načo aj. Už je zaočkovaná, ju to už nebolí. A určite aj rodiny celej vlády. Papalášizmus sa pestuje.

No, poďme k veci. Šéfka epidemiológov z ministerstva zdravotníctva, inak členka pandemickej komisie, sa pustila do nedisciplinovaných ľudí. To je to najlepšie. Žiadne zlé rozhodnutia, na vine je národ.

Epidemiologička ministerstva zdravotníctva Henrieta Hudečková

Epidemiologička ministerstva zdravotníctva Henrieta Hudečková

A pustila sa aj do cestovného ruchu. Koľko charterov vraj lieta do exotických krajín? Spomenula aj let, kde sa polovica pasažierov vrátila nakazená. Nepovedala už, či pohlavnou chorobou alebo čím. Je to jedno, lebo je to vymyslené.

Hneď sa toho chytili aj sociálne siete. Najmä tie podporujúce Matoviča. Tak mi bolo jasné, odkiaľ fúka vietor. Zase je tu snaha odpútať pozornosť od skutočných problémov. Kým je Matovič na liekoch… Keď sa vráti, on to už sám zamotá, pardon, vysvetlí ako to naozaj je. Hlavne, že hlupáci nadšene pritakávajú.

Pani epidemiologička, z ktorého prsta ste si vycucali vami poskytnuté informácie? Aké početné chartre? Z Bratislavy odletel len jeden. Do Karibiku. A nikto sa nenarazil. Určite nie do Konga či kde ste si to vymysleli.

Nepoviem, do Egypta sa dá letieť. Ale nie charterom a nie z Bratislavy. Aj do Emirátov. Ale do Konga? To je silná káva. Iba ak sa tam vy nejako dostanete. Na vzácny tovar, mäso z Pygmejov, ktorých niekde stále nepovažujú za ľudí, tak ich porcujú ako opice.

Vy vážne veríte, že tam lieta z Bratislavy charter? A ak takto „odborne informujete“, akú autoritu môže mať potom pandemická komisia? A ministerstvo zdravotníctva? Asi žiadnu a po poslednej tlačovke ministra zdravotníctva ju už definitívne nemá. Neosvietil ho Duch svätý a tak len bezmocne číta rôzne čísla a neponúka riešenia.

Ja viem o beznádejných snahách obnoviť niektoré lety do exotiky. Niekde sú stále prísne covidové opatrenia alebo tam ľudia nechcú cestovať. Alebo oboje. Verte, cestovky by masy ochotne posielali do exotiky, ale nejde to. A viete o karanténnych opatreniach v zahraničí?

Verte, aj ja som prežil vlani v septembri obvinenia po návšteve Kréty. Hystéria a hlúposť patria k našej spoločnosti. Hneď na letisku ma tam testovali a pri návrate späť sme všetci v lietadle vypĺňali kontaktné údaje.

Ak by sa čo len jeden nakazil, už by kontaktovali aj mňa. Pani epidemiologická šéfka. Učiť sa, učiť sa, učiť sa ako vravel aj Lenin. V tomto prípade, ako sa to má robiť. Ako nebyť v pandemickej komisii len na parádu či politikárčenie.

Nedávno som tak rozmýšľal, prečo sa do politiky pchá toľko namyslených, samoľúbych hlupákov? A to z každej strany politického spektra. Asi sa im zdá, že v politike nemusia nič vedieť, že môžu byť aj sprostí a predsa sa uplatnia. Bez práce.

Ja verím, že tieto časy sa už končia, že sa konečne udeje niečo iné a po trpkých skúsenostiach sa už naučíme sprostému hovoriť, že je sprostý. A že múdrosť oceníme viac ako farbu politického trička.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí

Minister zdravotníctva Marek Krajčí

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: ilustračné

Ľubomír Motyčka