Ľubomír Motyčka: Čo povedal Goebbels…

Blog
9 /

„Dajte mi do rúk médiá a z národa urobím stádo svíň.“ Sme už tam, alebo sme iba na najlepšej ceste ku krochkaniu? Sú chvíle, keď strácam vieru v ľudskosť, demokraciu a najmä inteligenciu nášho ľudského druhu.

Moje rozprávanie s názvom „Letisko Sliač a Matovič ako symbol chaosu?“ sa stretlo s obrovských ohlasom. Desiatky zdieľaní, na Bystricovinách v tejto chvíli takmer 9 000 prečítaní a množstvo komentárov. Ide predsa o naše letisko, aj o budúcnosť ekonomického rozvoja regiónu.

Lenže, klub poslancov SMER-SD vo štvrtok navrhne zastupiteľstvu VÚC uznesenie, v ktorom bude celé zastupiteľstvo, bez ohľadu na politickú príslušnosť požadovať, aby civilné letisko bolo zachované. O príčinách tohto kroku som napísal už viac ako dosť. Jednoducho, vágne sľuby nestačia a nechceme byť zavádzaní.

Teda, nebude to Smer, ale krajskí poslanci. Tento klub to iba navrhne. A to sa ukazuje byť veľký problém pre „svedkov Matovičových“. U nich sa ukazuje, ako pracujú a ako myslia.

Nech som príspevok zavesil na ktorúkoľvek stránku, všade sa to začalo laikovaním a pozitívnymi ohlasmi. No, potom to prišlo. Likvidácia diskusie v podobe nenávistného tárania, slohových cvičení plných hlúpostí i k strane SMER-SD. Taký Martin Baník odmietajúci Smer a Martin Klus jasný SaS sa musia krvou potiť, ako sú z nich zrazu „Smeráci“. Lebo som ich tam spomenul…

Problém je v tom, že dotyční diskutujúci si text ani neprečítali. Jeden bol taký hlúpy, že sa  k tomu aj priznal. Vraj nemá čas čítať. Ale, komentovať má čas? Zo zahraničia sa ozvalo jedno neuveriteľné teliatko. Už aj druhí jej dávali najavo, že tára, no musel som ju blokovať. Ďalšiemu stálo za to, aby si po zablokovaní vytvoril ďalší profil. Len aby ma mohol poúčať o zločinoch strany SMER-SD.

No a potom hejteri. To poznáte pomerne ľahko. Podľa profilu zbadáte nejasnú alebo žiadnu fotku a žiadny obsah či históriu. Samozrejme, že sa mi mnohí snažia nasťahovať do kožucha a viacerí sú na rôznych stránkach.

Ja som, ako pokus po dlhom čase, skúsil dať text aj na dve bystrické stránky. A presne. Najskôr pozitívne ohlasy, následne po porade nejakej intrigánskej skupiny nastal lynč. Hlúpy, ale berie to čas a energiu. A ja som to tam dal najmä preto, aby sa aj čitatelia týchto stránok dostali k pravdivým informáciám o letisku. Lebo, tam sa púšťali len také „infošky“, no ako pre vymleté mozgy.

Že som tvrdý? Iste. Ide o hrubú manipuláciu s ľuďmi. Takto niektoré médiá, aj na Facebooku vytvárajú to, čomu sa hovorí konšpiračné médiá. Nechcú hľadať pravdu, chcú len jednu – svoju pravdu.

Tak ako za fašistov či komunistov. Fašisti dopadli strašne. Komunisti svoju politiku postupne zmiernili, no všetci majú nasledovníkov. Takých, ktorí si neuvedomujú, že vedľa seba môžu existovať viaceré pravdy. Bez nenávisti a zla. A bez prejavov hlúposti.

Už aby boli otvorené krčmy a mali sa títo diskutéri kde vykecať. A čo s tými, ktorí to robia cielene a programovo? Odhaľovať ich a dokazovať ľuďom okolo nich, akí sú hlúpi.

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: ilustračné

Ľubomír Motyčka