Ľubomír Motyčka: Anča, Anča, to naozaj? A čo vymyslí náš guru travel Maťo?

Blog
5 /

Najskôr pár slovo k Anči. No, tej od Zemanov. Zbláznila sa, alebo to naozaj? No, naozaj. Veď  ľudia nad 65 rokov netvoria hodnoty. Ale, mohli by. Navrhni Anča. Koľko energie by sa dalo vyrobiť z našich mŕtvych starých tiel v spaľovni. A koľko by sa ušetrilo na penziách a zdravotníckej starostlivosti.

Človek to nestačí ani sledovať. Len za posledných pár dní. Križiak a mor v Trnave, bábkoherečka ako stálica hlúpostí spolu s Matelkom kraľujú a teraz sa pridala aj Anča Zemanovie.

Nie, nie je z lazov, tam takých hlúpych niet. Ona je z Bratislavy a vždy má dobre platenú funkciu. Jej úlohou je teraz asi zničiť liberálov Len tak ďalej, súdružka. Ako ľavičiarovi mi robíš radosť. Každému môžem uštipačne povedať: „AHA, TOTO JE PRAVICA!“

https://www.facebook.com/ErikTomasSR/videos/515503152769106

A teraz poďme k cestovnému ruchu. Dozvedel som sa, že Martin Klus sa už tituluje ako „travel guru“. Viete, občas ukazuje v televízii cudzie grafy a tabuľky, tak už je travel guru. Ako typický politik. Pyšne si pláva po povrchu a myslí si, že to stačí. A ani nevie, že o tom nevie.

Pomaly už nebudeme mať problém s priepustnosťou hraníc. Nám zakážu chodiť von. Naša vláda sa na to doteraz neodhodlala. Ani česká, čo by na ministerstve zahraničných vecí mali vedieť. Len teraz, v súvislosti s juhoafrickým vírusom, keď sa zistilo, že do Senegalu má kúpené letenky 350 ľudí, prichádza zákaz lietať do tejto krajiny. V Čechách. A u nás? Vie náš guru travel počty Slovákov? A čo urobíme?

Ideálne by bolo poslať tam s jednosmernou letenkou nás, ľudí nad 65. Ibaže, kto tam naozaj cestuje? Tí, ktorí na to majú. A dovolí si niekto zakázať niečo bohatým?

Hranice už mali byť dávno zavreté. Židia v Izraeli to pochopili, Na zemi i vo vzduchu. Vedia, čo je štátny záujem. A čo je pre ľudí. A to ich tempo v očkovaní. Ale, ako zrušiť taký Londýn, keď tam za rodinou lieta podpredseda vlády, náš korona bacilonosič na Slovensko.

Okrem toho, čo ja teraz vlastne píšem? Veď som priaznivec cestovania. Mojim cieľom nie je závidieť Cibulkovej Maldivy, ale hľadať nejaké riešenia. 

Kto na to má, nech cestuje. Ale, podľa pravidiel. Nakoniec, aj na mojich stránkach sa objavuje reklama Karibiku. Prečo nie? Prečo však nie tak, že by bol povinný odlet z Bratislavy spojený s testovaním a po návrate domov aj s prísnym sledovaním dovolenkárov. Každý musí niečo obetovať.

Od guru travel by som očakával rady, kde je najvhodnejšie cestovať, aké sú tam predpoklady vývoja a podobne. No, skôr sa stane to, že svet sa uzavrie pred nami. Lebo nie svet, my sme preň nebezpeční.

Práve letecká doprava je najľahšie kontrolovateľná. Ale, aj iná. Autami a autobusmi. Veď máme z čias socializmu ešte veľké hraničné priechody.

Všetko sa dá. Len treba myslieť. Nestačí pozerať sa na seba zamilovane do zrkadla.

A ozaj. Ešte niečo aj pre Anču. My penzisti sme zaujímaví napríklad pre domáci cestovný ruch, ktorý zúfalo volá o pomoc. Išli by sme na pár dní aj mimo víkendu. Keď sa začne oživovanie. Len, na to potrebujeme očkovanie. A škoda sa opakovať v akom je stave…

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: autor a ilustračné

Ľubomír Motyčka