Ľubomír Motyčka: Ako vrážať klin medzi ľudí

Blog
5 /

Matovič to vie, len nič nedomyslí. Takto pred trinástimi mesiacmi bol Matovič hviezda. Ukazoval schránku na Cypre, ktorá patrí slovenskému finančnému gigantu. Potom zase vilu vo Francúzsku, ktorá sa po voľbách vráti Slovensku.

Ľudia boli nadšení. Matovič zožal úspech. Nevolili ho len Rómovia v osadách, ale aj našinci žijúci v zahraničí a množstvo naivných ľudí s mozgami, ktoré prešli práčkou Aktualít, SME či Denníka N.

Nič však nedotiahol do konca. Po voľbách sa s Pentou skamarátil a vila vo Francúzsku sa stala symbolom tárania. Áno, v niečom je múdry. Škandálov a afér má toľko, že sa husto prekrývajú a už ich nevieme ani spočítať. Kde sa na neho hrabe Fico? Vyparatil len sem tam niečo, s čím sa médiá mohli hrať donekonečna.

Vládnuť však  Matovič nevie. Obklopil sa neschopnejšími ako je on sám, aby mal istotu, že ho nikto nepreskočí. Posilnil svoju mafiu, ktorá sa neštíti účelovo meniť zákony i ústavu, slúžia ako ovce. A hrajú sa na permanentnú krízu. Všetci sú rovnako vinní.  A dnes už aj tí, ktorí im to  „seno“ žerú.

Ľudia sa chcú očkovať. Aj preto, lebo chcú ísť v lete na dovolenky. A čo urobí tyranov sluha? V predstihu v noci uverejní na facebookovej stránke ministerstva zdravotníctva začiatok ďalšieho zapisovania sa seniorov na očkovanie, čo onedlho opäť zlyhá. Ja tú stránku nečítam. Čiže, je to len pre priaznivcov našich psychopatov v čele vlády? Je to s vylúčením opozície? Ďalší nedomyslený krok a dôvod na kritiku. Aj to som sa dočítal.

Alebo, princíp ROZDEĽUJ A PANUJ. Tyran už chudobných hucká na bohatých, ktorí si cestujú po exotikách. Fajn. Ale, ako dlho odborníci navrhujú zavretie hraníc? To predsa ide, rozoznať pendlerov od ostatných. Teraz máme už aj v Banskej Bystrici juhoafrický vírus dovezený zo Zanzibaru. Priniesla ho 23-ročná dievčina. V Čechách túto krajinu zakázali. U nás nič. Máme strach z vplyvných a bohatých. Naozaj stačí ľudí huckať a nič nerobiť? 

Celkove sú počty tých, ktorí prinášajú vírus zo zahraničia nízke. Ale dobre, nože zakážme exotiku. Aha, zase narazíme na bohatých a vplyvných. Izrael si to dovolil. A postaral sa o ľudí. Naša vláda nie. Len bude ľudí huckať proti sebe. A pritom, aj vrabce čvirikajú o tom, koľkí vládni politici a koľké vláde milé celebrity sú v exotike. Potrebujú si oddýchnuť, načerpať sily pred ďalším vystupovaním v Smotánke.

Ozaj a viete ako je v Izraeli? Je tam trvalá vládna kríza. Vláda sa vadí ako Židia na trhu. Majú však zdravý rozum a preto dobre fungujú. Aj v starostlivosti o občanov. To len my sme si zvolili týchto babrákov. Spokojne sa „Obyčajní“ očkujú a bijú sa v prsia Za rodinu, Za ľudí, Za solidaritu a najmä proti predchádzajúcej mafii. Lebo, táto ich je vraj lepšia.

Ľudia túžia po oddychu, tešia sa na leto a chcú ísť na dovolenky. Hoc aj s očkovacími pasmi. A ja im to želám. Tak ako všetkým želám úspech v podnikaní v cestovnom ruchu.

Len tak som si spomenul na znovu aktuálne, už zabudnuté heslá z čias, keď som hral s profesionálmi divadlo: ZA NÁROD A ZA BOHA, NA NÁS ROBTE PREBOHA alebo CHUDOBA DRŽ CHRBTY, PÁNI SA CHCÚ BIŤ.

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: ilustračné

Ľubomír Motyčka