V dňoch 27.- 28. júna sa konajú Majstrovstvá Slovenska a Európy vo varení a jedení bryndzových halušiek Turecká 2025

ZAUJÍMAVOSŤ
0 /

V Tureckej sa bude znovu súťažiť vo varení a jedení bryndzových halušiek. V piatok 27. a v sobotu 28. júna 2025 sa tu koná 28. ročník festivalu Halušky Fest Turecká Návštevníci si budú môcť vychutnať čerstvé halušky a občerstvenie spojené s kultúrnym programom.

Stalo sa tradíciou, že začiatkom leta sa v malebnej obci Turecká pod úpätím Krížnej usporadúvajú Majstrovstvá Slovenska a Európy vo varení a jedení bryndzových halušiek spolu s prezentáciou ľudových remesiel a predajom tradičných výrobkov.

Základnými surovinami na prípravu tradičných bryndzových halušiek sú bryndza, zemiaky, múka, slanina v celku a soľ. K príprave halušiek tisíc chutí môžu byť použité aj iné ingrediencie, napríklad kapusta, syrokrém, tvaroh, vajce, smotana či i exotické pochutiny slané i sladké. Každému podľa jeho chuti.

Súťaží sa v dvoch kategóriách: tradičné bryndzové halušky a halušky tisícich chutí. Na halušky do Tureckej sa oplatí prísť či už ako súťažiaci alebo návštevník. Je tu vždy veselo a čerstvé halušky náramne chutia. Tak neváhajte a najbližší piatok alebo sobotu si rezervujte na návštevu tejto pre Bystričanov blízkej obce pod Krížnou.

Starosta obce Turecká Ivan Janovec spolu s organizátormi pozývajú všetkých gurmánov na skvelé halušky do Tureckej, na súťaže, remeslá a zábavu pre návštevníkov. Tešia sa na vašu účasť a stretnutie haluškárov z celého Slovenska.

Vstup na podujatie je bezplatný. Aktuálne informácie o festivale nájdete na www.facebook.com/obecturecka/, www.haluskyfest.sk  a www.obecturecka.sk.

Autor: (tom), Foto: ilustračné