Pravú atmosféru kabaretu La Comedy si budú môcť Banskobystričania vychutnať už v októbri

KULTÚRA
0 /

Do pestrej mozaiky banskobystrickej kultúrnej a umeleckej sféry pribudne už v nedeľu 2. októbra 2022 nová jedinečná kabaretná scéna pod názvom Kabaret La Comedy. Po bratislavskom Red Cat Cabaret bude kabaret v Banskej Bystrici druhým na celom Slovensku. Zábavu, humor, tanec, spev a noblesu vo výnimočnom priestore môžu diváci zažiť v bývalom bare Národného domu na Národnej ulici.

„Priateľstvo, zábava, vášeň, dôvera, umenie, chuť pracovať na sebe, to je všetko, čo môžete u nás zažiť a pocítiť. Sme priatelia, rodina, ktorá nezatvára dvere pred nikým a ničím. Sme ochotní prijať každú výzvu a vo výsledku sa s ňou podeliť s divákmi. Jednoznačne  vieme, že s nami sa nudiť nebudete,“

približujú svoj projekt autorky a autor myšlienky Tatiana Šimčáková, Zuzana Chladná a Jozef Maliňák.

Jozef Maliňák

Jozef Maliňák

Slávnostné otvorenie je naplánované už na túto nedeľu 2. októbra o 16:00 hod. pre pozvaných hostí, nakoľko je kapacita kabaretu obmedzená pre 50 ľudí. Vzácnu úlohu krstnej mamy zveril principál divadla Jozef Maliňák do rúk známej slovenskej herečke Ide Rapaičovej.

Kabaret La Comedy uvedie v rámci otvorenia premiéru predstavenia Yrma, ktorého ukážky si mohli pozrieť návštevníci tohtoročných Dní mesta na terase Národného domu. Yrma, žena, úspešná kabaretná diva, ktorú hrá Katarína Adamíková, sa spoločne s vami prenesie, pomocou šansónu Hany Hegerovej späť do  minulosti.

Ida Rapaičová

Ida Rapaičová

Divákov čaká príbeh poprepletaný emóciami umelca, ktorý odkrýva svoju osobnosť a divákom dáva možnosť nahliadnuť s čím všetkým sa umelec na scéne musí pri výkone vyrovnať. O hudobný doprovod sa postaral vynikajúci akordeonista František Kubiš, ktorého môžu Banskobystričania poznať z mnohých hudobných projektov ako napríklad Slovak tango, Mojše band a ďalších.

Na druhú premiéru predstavenia YRMA sa môže tešiť široká verejnosť hneď v stredu 5.októbra o 17.00 hod. Lístky si môžu záujemcovia kúpiť v predpredaji na portáli www.ticketware.sk alebo priamo v kabarete.

František Kubiš

František Kubiš

Autor myšlienky vytvoriť kabaret v Banskej Bystrici Jozef Maliňák, je v jednej osobe hercom, spevákom, ale najmä scenáristom a režisérom. Ako sám hovorí kabaret je miesto snov, túžob, ale aj zábavy a satiry. V repertoári La Comedy nájdete všehochuť – komédie, koncerty, dramatické žánre, rozprávky pre deti aj tematické tanečné večierky.

Pre návštevníkov bude určite atraktívne aj komediálne hudobno-dramatické spracovanie najznámejších hitov 20. storočia s názvom Súdružka z Moulin Rouge. Príbeh sa odohráva na zvučnej scéne Paríža. Jeho hlavnou predstaviteľkou je Marta, žena ktorá prešla dlhou a vtipnou cestou až dorazila do svojho vytúženého cieľa.

Katarína Adamíková

Katarína Adamíková

Rada žije v svetle reflektorov a pozlátka, aj keď popritom zrkadlo nastavuje všetkým neduhom svetovej spoločnosti…

„Kabaret La Comedy privíta každého, kto má rád umenie, zábavu, nové priateľstvá, kde pri pohári dobrého sektu , čí šálke kávy, zabudne na starosti všedných dní a nechá sa unášať atmosférou dobrej nálady a smiechu. K tomu nepochybne prispeje milý a ochotný personál za barom a herci na javisku. Tešíme sa na vás priatelia…,“

uzatvárajú tvorcovia kabaretu.

Národný dom

Národný dom

Zdroj: Jozef Maliňák , Foto: ilustračné