Ľubomír Motyčka: Ako ma minister Naď postavil na nohy kvôli Letisku Sliač

Blog
5 /

Mám ťažký deň. Už niekoľko nocí nespím, cez deň mi to ako tak ide. Mám pásový opar a k pohode mi nepomáhajú ani oblbovacie tabletky.

Tak som dnes nedokázal ísť na zastupiteľstvo VÚC, kde vystupoval Jaroslav Naď, minister obrany. Len som doma počúval.

Ale ako nevstať a nepísať, keď hovoril aj o nejakom blogerovi, ktorý je asi pod jeho úroveň. Lebo som sa neuspokojil s vágnou odpoveďou na moju otázku súvisiacu s civilným lietaním zo Sliača. Bolo to len tak. Vtedy, ale vlastne aj teraz.

Dozvedel som so aj niečo nové, no stále ostáva to isté. Nevieme, či tu po rekonštrukcii vojenskej časti letiska bude aj civilné lietanie. Lebo o tom vraj rozhodnú iní.

Bolo to dosť nešikovné prerieknutie sa pána ministra. Ako tak to vysvetlil medzinárodnou komisiou. Škoda, že som tam nebol. Pýtal by som sa, či to nemožno naprojektovať tak, aby bola komisia spokojná.

Dozvedeli sme sa aj o vyššom stupni utajenia – aha. A že chyby urobila minulá vláda. Pri opakovaní chýb minulosti mu to hovorenie išlo najlepšie.

Čo je však podstatné, silnou mediálnou kampaňou sme urobili dôležitú vec. Zdvihli sme verejnú mienku a teraz zničiť civilné lietanie na Sliači by bolo abosolútnym krachom súčasnej vládnej koalície. Získal som pocit, že oni to vedia a urobia všetko preto, aby civilné lietanie bolo.

Takže jedno dobré sa podarilo. Koniec mediálnemu zavádzaniu a ohlupovaniu ľudí.
Som dnes stručný? Naozaj viac nevládzem…

Autor: Ľubomír Motyčka, Foto: ilustračné

Ľubomír Motyčka