Festival / Prvý človek bol umelec 4 pokračuje piknikom v záhrade Dominika Skuteckého

KULTÚRA
0 /

V stredu 14. augusta 2019 je súčasťou festivalu piknik v záhrade maliara Dominika Skuteckého pre rodiny, ale hlavne pre deti so zaujímavým programom od druhej popoludní. Večer o ôsmej to bude prehliadka animovaných filmov Best of Fest Anča. 

Piknik v záhrade slávneho maliara

V stredu si môžete urobiť popoludňajší piknik v čarovnej záhrade Skuteckých a zahrať si obľúbené edukačné hry k stálej expozícii maliara. Deti čaká kreslenie, Dominikov zábavný kufrík, rôznorodé zmyslové hry a čítanie z Osmijankových rozprávok od Kristy Bendovej či žonglovanie šaška Fjodora. Vstup na podujatie je voľný.

Tvorivé popoludnie je súčasťou programu festivalu Festival / Prvý Človek Bol Umelec 4 vo Vile D. Skuteckého, ktorý od augusta do decembra 2019 ponúka filmové premietania, divadlo, koncert, piknik v unikátnej mestskej záhrade maliara Dominika Skuteckého, autorské čítania, tematickú prednášku a rozmanité tvorivé aktivity pre deti.

Ďalší program festivalu bude prebieha od októbra do decembra v Bethlenovom dome a Pretóriu. Vstup na všetky podujatia je voľný.

Program v stredu 14. augusta 2019

od 14:00 Piknik v záhrade Skuteckých

14:30 – 16:30 Zmyslové hry

15:00 Čítanie pre deti, 3 rozprávky cca 45 min. (číta Janka Mojšová)

17:00 Filip Hajduk: Šaško Fjodor – Na Hran(i)e, interaktívna klauniáda pre deti so šaškom Fjodorom, ktorého show je zakaždým jedinečná, plná žonglovania, balansu kadečoho (stoličky na brade) a smiechu

20:30 Best of Fest Anča 2019 výber najlepších animovaných filmov z 12. ročníka Medzinárodného filmového festivalu Fest Anča, ktorý je zameraný na „animáky“ predovšetkým pre dospelého diváka.

V prípade nepriaznivého počasia sa program presunie do Vily Dominika Skuteckého (s obmedzenou kapacitou).

Zdroj: SSG, Foto: ilustračné