Dopravné obmedzenia počas sobotňajšieho Banskobystrického maratónu

SPRÁVY
1 /

Banskobystrický maratón,  ktorého 8.ročník sa uskutoční v sobotu 8. júna 2019, si vyžiada v meste pod Urpínom viaceré dopravné obmedzenia. Pripravené sú náhradné trasy pre motoristov i autobusy MHD.

Ako na svojej stránke informuje Dopravný podnik mesta, v čase od 15:00 do 24:00 hod. budú pre MHD kompletne uzatvorené maratónom dotknuté komunikácie.

Trasa maratónu vedie po I/66 od Europa SC, cez Štadlerovo a Štefánikovo nábrežie s otočkou na Námestí slobody, rovnakou trasou naspäť k veľkému kruhovému objazdu pri Europa SC, následne Sládkovičovou ulicou po odbočku na Pršany (tu bude obmedzená aj Kalinčiakova ulica pre osobné motorové vozidlá) a späť cez kruhový objazd na Štadión SNP na Štiavničkách.

Ďalšie podrobnosti o obmedzeniach v MHD počas tejto soboty nájdete  na webovej stránke  https://imhd.sk/bb/doc/sk/18552/Obmedzenia-v-doprave-pocas-Banskobystrickeho-maratonu

Súčasťou Banskobystrického maratónu sú aj kolieskové disciplíny so štartom už o 15:30 hod. pred Europou (majstrovstvá Slovenska v inline polmaratóne, handbike polmaratón, polmaratón na kolobežke o titul majstra Slovenska plus hobby 7 km na kolieskach rôzneho druhu). Vyhlásenie víťazov v týchto disciplínach bude o 17:00 hod. pred ESC.

Samotný Banskobystrický maratón štartuje o 18:30 hod. a polmaratón o 20:00 hod. na Štiavničkách. Vyhlásenie výsledkov je plánované na 23:00 hod. Všetky potrebné informácie o Banskobystrickom maratóne nájdete na www.marathonbb.com.

 

Autor: (dem) , Foto: redakčné